Skip to main content

Skuespilleren og kunsten

Skaberkraft

Ensemble & samskabelse
Vi skal en tur i teaterlaboratoriet! At medskabe som scenekunstner, improvisere og afprøve teatergreb i samspil med andre er en vigtig del af den kreative proces. Her fylder vi din værktøjskasse med knowhow om hvordan du skaber teater fra bunden.
Du kan sætte dig selv i spil med alt hvad du indeholder af glæde, vrede, galskab og lidenskabelig lyst. Vi udfordrer hinanden med humor og blodig alvor.

Art attack
Vi inviterer en eller flere kunstnere ind og overtager højskolen for at lade os inspirere af deres kreative særheder, lærdom og kraft. Ved et Kunst attack vender vi dagligdagen på hovedet og skolen besættes af kunstnerne.
Under et kunst attack får vi nye redskaber og unikke tilgange ind i det scenekunstneriske landskab og det performatives univers. Hold godt øje på vores sociale medier hvilke kunstnere der kommer hvilke semestre.

Teaterprojekt
Vil du lave din egen selvstændige lille forestilling? Hvis du ikke ønsker at søge op som aspirant har du mulighed for at fordybe dig i dit eget teaterprojekt med din lyst i fokus. Vi tager udgangspunkt i dine 4-5 medbragte tekster, men om du vil synge, danse, sige en masse ord eller mime – blande det hele sammen, eller noget helt syvende er dit valg.
I teaterprojektet har vi fokus på dig og din kreativitet som skuespiller med støtte og vejledning fra en dramatisk lærer, der følger dig hele vejen. Du har friheden til at gå solo i en monolog eller lave en dialog med dine kammerater. Du har lyd, lys, kostumer, rekvisitter til rådighed og det ender i en visning for resten af skolen eller dine vejledere.

Film
At være skuespiller på film og i medier er en særlig kunst. Ikke kun på det store lærred men også på div SoMe kanaler, eller som lyd teater er der muligheder for at udtrykker dig som menneske og skuespiller. Vi undersøger mediernes mange udtryksformer og leger med filmskuespillerens teknikker i en workshop uge med kamera træning, lyd teater, podcasts og mini personlige showreels. Alt sammen med den fælles passion – at fortælle historier til verden.

Forestilling
Vi samler de redskaber og teknikker, du har lært og afprøver dem i et forestilling forløb. Du skal sammen med et hold og en professionel scenekunstner skabe en teaterforestilling, som vises på Rødkildes teaterfestival.

PoetrySlam vs. Teaterkoncert vs. Fysiodramatik
Som et sidste punktum for efterårssemesteret kaster vi os ud i et afsluttende mach-up af genre. Her bruger vi vores digte, sange og fysiske historier til en performance forestilling. Du bestemmer selv om du vil angriber med din krop, digt, eller sang. Eller måske har du forelsket dig i noget fra sæsonen du vil afprøve. Mulighederne er mange og det hele ender i en fælles opsætning for et levende publikum.

Kunstarter

Sang
Alle har en stemme og alle kan synge. Vi søger din personlige stemme med udgangspunkt i en selvvalgt sang, som vi skal arbejde med i det dramatiske udtryk. Du får solo stemmetræning og sangundervisning, hvor du afslutter dit sangforløb med din sang i en masterclass på gulvet. Der er mulighed for at øve din sang til optagelsesprøven.

Digte
Digte fortæller sjældent en historie ”lige ud ad landevejen”. I stedet lader de følelserne, en oplevelse, en stemning – eller digtets egen form – skabe fortællingen som ordkunst.
Vi kaster os ud i at skabe billeder for publikum og fortolke poetens ord. Kom med dine selvskrevne digte, de digte der rammer dig, eller det digt du vil bruge til optagelsesprøven, som vi vil fortolke i poesiens univers.

Fysiodrama
At dramatisere med kroppen. Målet er at opnå større bevidsthed om hvordan bevægelse kan bruges til at skabe et kunstnerisk udtryk. Hvordan man styrker tempo- og rytme fornemmelsen, brug af kroppens vægt, fylde, flow og fokus.
Kroppen er redskabet. Fysiodrama er forståelsen for hvad din krop kan og hvordan man kan udtrykke sig. Vi skal udforske det fysiske udtryk. Tag træningstøjet med, vi skal bevæge os.

Dans
Vi slipper energien fri. Den brasilianske dansemester Renata Dias, der underviser på De Danske Scenekunst Skoler, inviterer os ud på gulvet til dans, fysisk træning og capoeira til livemusik i vores smukke ottekantede teatersal.

Kamp, kærlighed & erotik
Kampkunst. Kamp i dramatikken. Kamp på gulvet. Vi slås med ord og krop. Erotik i kroppen, kærlighed i ordene. Kærlighed i dramatikken. Erotik i kampen, kamp i kærligheden – elementer i hvert et drama. Vi undersøger medspil og modspil. Gnisten mellem os

Når man gerne vil noget helt selv med hjælp fra mange andre.