Scenen er skrå, fordi livet er skævt!

Derfor får du meget ud af at lave teater. Skuespillerens basistræning indeholder mange af de samme processer, som vi må gennemgå i det virkelige liv for at blive os selv. Øvelserne gør at vi kan modtage og formidle en følelse, en oplevelse, et budskab. Rødkilde er teaterhøjskolen for alle, der vil forstå livet gennem skuespilkunsten. At være ung er som at træde ind på scene. En voldsomt nervepirrende investering af følelser. En konstant søgen i muligheder og handling med enorme potentialer. Du kan vælge mellem et forårskursus på 19 uger og et efterårskursus på 23 uger eller kombinerer dem til et årskursus på 42 uger. Forår- og efterårskurserne er skabt sådan at de supplerer hinanden.

Teaterhøjskolens lange kurser

Efterårskursus 9 aug. – 30 jan. 2021 (23 uger)I efteråret skal vi i teaterlaboratoriet med det eksperimentelle teaters skabende skuespiller og prøve kræfter med optagelsesprøverne på skuespilleruddannelsen.I et af forløbene skal du vælge om du vil gøre dig kampklar som aspirant til optagelsesprøven, eller du vil have friheden til at fordybe dig i dit eget scenekunstprojekt. Efterårskursus Forårskursus 13 feb – 25 jun. 2021 (19 uger)I foråret fordyber vi os i skuespillerens verden gennem det traditionelle teater, med karakterarbejde, transformation og historiefortælling. Vi undersøger skuespilkunsten i film, lyd og teater.Fælles for begge kurser er træning af skuespillerens instrument og DNA. Vi afslutter det hele med en forestilling for et publikum.Forårskursus Årskursus 9 aug. – 25 jun. 2021Hvis du vælger et helt år på Rødkilde, får du hele pakken af basistræning i skuespillernes instrument. Du får smagt på begge verdener af det traditionelle teatrets dybde og det eksperimentelle teaters vildskab. Du får en masse kilometer i benene med sceneoptræden, i et trygt og inspirerende fællesskab; En oplevelse for livet, hvad end du ønsker bare at prøve dig selv af og flirte med teateret, eller skabe en professionel vej som scenekunstner.Årskursus Machwerk kursus (eller) 13 feb – 25 juni 2021 Under udarbejdelseSpektakelmager er synonym for fredsforstyrrer og/eller en person der laver teater. Begge dele indgår i dette kursusophold.Vil du skabe din egen forestilling fra bunden? Så fylder vi din værktøjskasse med knowhow om hvordan du skaber teater. Her kan du afprøve dine små og store ideer i et skabende fællesskab og få redskaberne til at lave dine egne scenekunstprojekter. Udover at I skabe jeres egen forestilling som vises på Rødkildes Teaterfestival, kommer I på turne. Ofte har de selvskabte stykker et liv efter Rødkilde. Hvor de spilles på undergrunds teaterfestivaler landet over og bliver opslugt af scenekunst vækstlaget.  

Du vil være skuespiller, instruktør, performer. Eller måske drømmer du bare om at komme på højskole, hvor du kan få lov til at afprøve det hele?