Skip to main content

Scenen er skrå, fordi livet er skævt!

Derfor får du meget ud af at lave teater. Skuespillerens basistræning indeholder mange af de samme processer, som vi må gennemgå i det virkelige liv for at blive os selv. Øvelserne gør at vi kan modtage og formidle en følelse, en oplevelse, et budskab. Rødkilde er teaterhøjskolen for alle, der vil forstå livet gennem skuespilkunsten.

At være ung er som at træde ind på scene. En voldsomt nervepirrende investering af følelser. En konstant søgen i muligheder og handling med enorme potentialer.

Du kan vælge mellem et forårskursus på 18 uger og et efterårskursus på 24 uger eller kombinerer dem til et årskursus på 42 uger. Forår- og efterårskurserne er skabt sådan at de supplerer hinanden.

Teaterhøjskolens lange kurser

Efterårskursus Aug. – Feb.

I efteråret skal vi i teaterlaboratoriet med det eksperimentelle teaters skabende skuespiller og prøve kræfter med optagelsesprøverne på skuespilleruddannelsen.
I et af forløbene skal du vælge om du vil gøre dig kampklar som aspirant til optagelsesprøven, eller du vil have friheden til at fordybe dig i dit eget scenekunstprojekt.

Forårskursus Feb. – Jun.

I foråret fordyber vi os i skuespillerens verden gennem det traditionelle teater, med karakterarbejde, transformation og historiefortælling. Vi undersøger skuespilkunsten i film, lyd og teater.
Fælles for begge kurser er træning af skuespillerens instrument og DNA. Vi afslutter det hele med en forestilling for et publikum.

Hvis du vælger et helt år på Rødkilde, får du hele pakken af basistræning i skuespillernes instrument. Du får smagt på begge verdener af det traditionelle teatrets dybde og det eksperimentelle teaters vildskab. Du får en masse kilometer i benene med sceneoptræden, i et trygt og inspirerende fællesskab; En oplevelse for livet, hvad end du ønsker bare at prøve dig selv af og flirte med teateret, eller skabe en professionel vej som scenekunstner.

Teaterprojektlinjen Feb. – Jun.

Et kursus i scenekunstnerisk iværksætteri på Teaterhøjskolen Rødkilde

Teaterprojektlinjen er for dig der ønsker at lære at skabe teater fra bunden. Dig der har lyst til at afprøve dine ideer i et scenekunstnerisk laboratorie
med undervisning fra profesionelle scenekunstnere. Alt sammen i samarbejde med din egen teatergruppe.

På Teaterhøjskolen Rødkilde har Teaterprojektlinjen været etfødested for nyt dansk teater, original dramatik og undergrundsteaterhvor teatergrupper har fundet hinanden og er blevet professionellescenekunstnere sammen.

Du vil få redskaber til at gøre en idé til et teaterprojekt,
og til sidst til en forestilling som skal på turné i Danmark.

På Teaterprojektlinjen får du undervisning i skuespillerens redskaber, ensemble arbejde,
improvisation, krop og bevægelse, scenografi, lys opsætning, tekstarbejde,
materialeudvikling til en teaterforestilling, historiefortælling, turné planlægning,soloprojekt, scenekunstproduktion, arbejdsvisning på et Teater i København, scenisk udtryk,studietur til både Børneteaterfestivalen og Berlin.

Du vil være skuespiller, instruktør, performer. Eller måske drømmer du bare om at komme på højskole, hvor du kan få lov til at afprøve det hele?