Skip to main content

Skuespiller efterår

I efteråret er der fokus på det moderne teater, optagelsesprøverne og skuespiller træning. Gennem undervisningen vil du komme til at møde forskellige undervisere og teknikker, som alle sammen har samme mål; nemlig at skabe et fundament for dig som menneske og som skuespiller.

Du vil få kilometer i benene ved at medvirke i to forestillinger. En divicing (improviseret) forestilling før jul, og en afsluttende fysio-dramatisk Poetry Slam vs. Teaterkoncert agtig forestilling!

Semesteret er bygget op af forskellige fagmoduler: Instrument træning, tekst, samskabelse, fysio-dramatik, sang, digt, projekt, aspirant, kunst attack, monolog, dialog, devising, dans, improvisation, transformation, masker, arketyper, krop & sans.

Få skabt et udgangspunkt

Aspirant eller soloprojekt? I tekst modulet tager vi fat på ordet. Dine valgte ord. Du skal medbringe 4-5 tekster du kunne tænke dig at arbejde med. Du skal vælge om du vil arbejde med dine tekster i forbindelse med optagelsesprøverne til skuespilleruddannelsen, eller vil bruge dem i dit eget soloprojekt. Hvis du er i tvivl om tekst valg får du hjælp og vejledning i ugerne inden tekstmodulet starter.

Hvis du vil prøve kræfter med kravene til skuespilleruddannelsens optagelsesprøver, skal du vælge Aspirant. Hvis du vil have frihed til at skabe din eget lille teatervisning skal du vælge teaterprojekt. Tekst modulet varer 4 uger, så der er masser af tid til at gå i dybden.

Soloprojekt

Vil du lave din egen lille forestilling? På soloprojektet har vi fokus på dig som skabende skuespiller. Du kan afprøve din indre iværksætter med støtte og vejledning fra en dramatisk lærer, der følger dig hele vejen. Projektet kan være alt fra et forstadie til et større projekt, du har i tankerne, et eksperiment eller en undersøgelse. Med udgangspunkt i dine medbragte tekster tager vi hul på at bygger en forestilling. Om det skal være en monolog eller en dialog – om du vil synge, danse eller mime – om der skal være lys fra en lommelygte, spotlys, eller om du vil optræde i skæret fra en fakkel, bestemmer du selv. Hele forløbet afsluttes med en visning for resten af skolen eller for dine vejledere.

Aspirant

En del tidligere elever arbejder nu selv professionelt som skuespillere. Nogle uddannet fra de tre skuespillerskoler, nogle uddannet i udlandet og nogle ved at bruge sin undervisning fra Rødkilde til at starte det hele selv.  På aspirant prøver du hvordan det er at gå til optagelsesprøve. Søger du optagelse på skuespillerskolerne kan du vælge aspirant i denne 4 ugers periode. Her fokuseres på de krav der stilles til den medbragte tekst ved 1. og 2. prøven og som en aspirant skal kunne honorere. Hele forløbet afsluttes med en Masterclass magen til de egentlige prøver. I januar vender vi tilbage til din tekst og pudser den af et par dage før du skal op, så du er klar til prøverne.

Fælles for tiden på Rødkilde er at få skabt et udgangspunkt. Et udgangspunkt, hvor du starter dit arbejde med scenekunst i samarbejde med andre og med dig selv.

Vi tager din drøm alvorligt

Dig, mig og kunsten

Vi skal besøge vores københavnske venskabs teatre – der er spydspidsen i det danske teaterliv og vi får turnéforestillinger på besøg fra scenerne rundt om i landet, hvor vi tit har en efterfølgende snak med de medvirkende.

Vi får besøg af foredragsholdere, teaterfolk og kunstnere der gæster vores kunstnerbolig. Udover den faglige skuespiller undervisning, er det sociale liv en kæmpestor del af et ophold på Teaterhøjskolen Rødkilde.

Møn er idyllisk, du kan både sejle i kano, tage i Steges lokale biograf og cykle til Møns klint, mens du græder over en, du ikke fik kysset til en temafest i går. Vi deler livshistorier til morgensamling, synger sammen i kor og aften bader i havet med boller og varm chili kakao.

Elever tager fra skolen med en oplevelse og venskaber, de kan trække på resten af livet! Hvor det faglige lagrer sig i dig som erfaring, bliver det sociale et livs minde.