Skip to main content

Ansatte

Rødkildes Forstandere
Stinne Vilde Vium og Henrik Kryschanoffsky

Stinne Vilde Vium
– Er uddannet kaospilot med stor lyst til at udforske scenekunsten i nye metoder og processer. Den nysgerrighed har givet mange teatereksperimenter og nyskabende kunstneriske processer bag hende.De seneste år har hun lavet teaterprojekter i samarbejde med Københavns teatre, været underviser i Sisters Academy og ansat som Instruktør på Teater Grob. Stinne har netop stået i spidsen for en ny scenekunstrisk udviklingsmetode, i samarbejde Bikubenfonden og Statens Kunstfond. Tidligere har hun hjulpet et symfoniorkester med at omsætte fynboers livshistorier til klassisk musik, skabt samtalemiddage i sydafrikanske townships og fået en jysk landsby til protestere i vrede, da deres egne historier blev fortolket af et teaterensemble til årets byfest. Stinne er også medskaber af den tværfaglige kunstnergruppe Dog Level. Dog Level rejse rundt i Kina, Norge, Tanzania og Danmark, for at udvikle performancekunst i interaktion med nye kulture og publikum. Stinne har været tilknyttet Den Danske Scenekunstskole i Aarhus som underviser i samskabelse for afgangseleverne. Udover at have stor erfaring med at undervise i hvordan et ensemble skaber sammen, arbejder Stinne med historiefortælling. Det har hun brugt som underviser på Det Kongelige Teater for Teaterpiloterne, for at give redskaber til hvordan vi kan skabe og udtrykke vores historie i fællesskab med andre.

Henrik Kryschanoffsky
– Er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1998 og har i årene derefter virket som skuespiller indtil han faldt i gryden på Rødkilde i 2003. Hvad der skulle være et kort ophold som underviser, blev til 15 års passion og kærlighed til at undervise i teaterfagets mangfoldigheder.
Sideløbende har Henrik være efterspurgt på de respekterede førskoler til de professionelle scenekunstskoler; TGK (København og Esbjerg), Scenekunst, Skuespillerakademiet. Han har været løst tilknyttet Den Danske Scenekunstskole i Odense, og fungeret som linjeleder på Ryslinge højskole. Derudover har han haft sin egen kursusvirksomhed Drama Workshop i København.

Undervisere

Katrine Bæk

Jeg er uddannet skuespiller fra Odense Skuespillerskole i 2017. Efter det blev jeg ansat på Odense Teater, hvor jeg var et lille års tid. Jeg arbejder nu som freelance skuespiller. Jeg har medvirket i film, spillet på scener rundt omkring i landet, arbejdet som musikdramatisk instruktør på en efterskole, været koordinator ved optagelsesprøverne på skuespillerskolerne (DDSKS) og meget andet.

Jeg har selv gået på Rødkilde, og det var her jeg virkelig fik øjnene op for hvad skuespil også kan på det mere menneskelige plan. Det er det jeg er meget optaget af i min undervisning, altså hvordan man via skuespillerens redskaber kan finde nye facetter og sider af sig selv – og dermed opleve, at blive foldet ud som den nuanceret person man er. MIn erfaring er, at maskearbejdet er en meget direkte tilgang til at opdage sider af sig selv, man måske ikke var så bevist om.

Som underviser håber jeg på, at give al min erfaring, kraft, kærlighed, dumhed, fjollethed, sårbarhed, uperfekthed osv. videre til det fælles arbejdsrum vi danner sammen, så det kan give inspiration, mod, tryghed og lyst til, at turde være den man er. Og måske opleve hvor flyvende og livsberigende det kan være, at arbejde fra netop det sted – og finde flere veje mod “det gode liv”.

Tobias Shaw Petersen

Tobias er endnu en gammel elev fra Rødkilde. Han er uddannet skuespiller og scenekunstner fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad.

Han er en tværfaglig performer der producerer og turnerer med forskellige internationale kompagnier i Skandinavien og Europa. I 2017 var han en del af Teater Momentums faste ensemble og har desuden skrevet og instrueret egne forestillinger.Bjarne Sloth Thorup

Inden jeg begyndte på Rødkilde gik det meste af min tid med at uddanne skuespillere eller som instruktør at hjælpe dem med at forløse deres evner som skuespillere.

Da jeg begyndte på Rødkilde, blev det, om ikke før, helt tydeligt for mig, at det mest værdifulde jeg kunne foretage mig var at være med til at danne mennesker ved hjælp af teatrets væsen og skuespillerens redskaber.

Ikke nødvendigvis for at de skulle blive lysende skuespillere, men først og fremmest for at blive lysende personligheder.

I den sammenhæng er det at turde blotte sig, ofte ved at man føler, at man dummer sig, væsentligt.

For at turde det, er det nok nødvendigt at have tillid til sine medmennesker, så det håber jeg at jeg kan være medvirkende til at skabe grundlag for.

Det jeg er kommet frem til er:

Min mistillid til medmennesket er mit fængsel!

Min tillid til medmennesket er min frihed!

I den tillid opstår en usårlighed i den totale sårbarhed.

Når jeg har mødt den, bliver det til uforglemmelige oplevelser.

Det er nok overordnet det, som er min hensigt med al min undervisning.

At få kendskab til og øve skuespillerens forskellige discipliner er for mig de bedste redskaber til at udvikle den tro på hinanden, som er nødvendig for at kunne være og fremstå som et enestående menneske i et fællesskab.

Jacob Aremark

Jeg er optaget af sammenhængen imellem sind og krop – både i teori og praksis.
Jeg har en kandidatgrad i filosofi på et speciale om kropsbevidsthed. Jeg har i næsten 40 år beskæftiget mig med forskellige former for kampkunst, og er derudover uddanet både yogalærer og manuvision kropsterapeut og -træner.
Min filosofi er, at kroppen spiller en rolle i alt hvad man laver, og at man ikke yder sit bedste, hvis man ikke er sig den rolle bevidst.
Jeg har undervist topchefer, neurokirurger, elitesportsfolk, konservatoriemusikere og en masse andre – og ikke mindst skuespillere.
Jeg er ikke selv skuespiller, men den måde, som man indenfor skuespillerfaget på en helt naturlig måde arbejder med udtryk, intention og hele “det mentale felt” som noget der lever og udtrykkes kropsligt,  ressonerer i mig og vækker en stor genkendelse i forhold til de ting, jeg beskæftiger mig med. Ligesom jeg oplever, at eleverne lyn hurtigt formår at omsætte den kropslighed jeg bringer ind i undervisningen til deres eget fag.

Anders Aamodt

Jeg er uddannet på skuespillerskolen ved Aarhus teater i 2015. Efter min uddannelse har jeg arbejdet på forskellige teatre rundt omkring i landet Bl.a Aalborg Teater, Team Teatret og Vendsyssel Teater. Jeg har medvirket i diverse film og tv-serier primært som skuespiller men har også erfaring som manuskriptforfatter og instruktør. Jeg har siddet som elevrepræsentant i juryen ved optagelseprøven på Teaterskolen. Jeg er at finde på den københavnske Stand-Up scene. Og så er jeg gammel Rødkilde elev.

I min undervisning på Rødkilde interesserer det mig, hvordan du som elev kommer tættere på din egen selvforståelse. Dit møde med teater skal bestå i hvem du er og ikke hvad du tror teater skal være. For tiden er jeg er nysgerrig på, hvordan jeg formidler redskaber til at du som elev kan finde et fornuftigt trygt fundament hvorfra du kan udvikle dig både som skuespillere, men også som menneske. Ydermere har jeg en stor interesse i skuespillerens møde med publikum. Hvilke processer vi skal igennem for at sætte os sig selv i spil, så vi kan møde publikum lige der, hvor rummet kræver det.

Cipa Pape

Cipa er også gammel elev fra Rødkilde. Hun arbejder i grænselandet mellem singer-songwriter og performer.

Hun er en del af Kunstnergruppen ”Kalder På Venus”, som har haft stor succes med forestillingen Generation Krop. Hun debuterer i disse dage med sin single ”Kærligheden Brænder”.

Mathias Broe

Mathias blev i 2010 kåret som Fyns største filmtalent og har siden skabt film inden for forskellige genrer som fiktion, dokumentar, musik og kunst. I 2011 producerede og instruerede han den korte personlige dokumentarfilm “Til far”, der handler om alkoholisme og forholdet mellem far og søn. Filmen vandt Young Docs og DR-MAMA-prisen på Oregon Filmfestival. Han er uddannet fra den alternative filmuddannelse Super16 og vandt i 2020 en Robert for sin afgangsfilm Amfi.

Renata Dias Fraga Schroll

Jeg kommer fra Brasilien. Jeg har to børn og er bosat på Amager.
Jeg begyndte at danse brasiliansk dans da jeg var 4 år gammel.
Siden blev jeg uddannet professionel Brasiliansk danser på Passista do Salgueiro, en meget berømt sambaskole i Rio de Janeiro. Jeg er med i et eliteteam af sambadansere fra Brasilien og deltager ved karnevallet i Rio de Janeiro.

Jeg drømmer om mennesker skal kende glæden ved at danse brasiliansk dans.
Vi er allesammen sammen, respekterer hinanden og har det sjovt.

Jeg danser samba, afro brasiliansk dans og capoeira.
I samba arbejder jeg meget med sensualitet. Samba er en hurtig forførende dans fra Brasilien, som bliver danset til det berømte karneval i Rio de Janeiro.
Derudover underviser i dansens historie fra slavetiden i Brasilien og frem.
Capoeira er en brasiliansk kampdans som indeholder smidighed, styrke, balance og musik.
Capoeira blev udviklet i Brasilien af de afrikanske slaver som arbejdede i sukkerplantagerne.
Jeg tænder på at danse med mennesker fra andre kulturer.

Laila Agdestein

Henning Sprogøe

Jeg er skuespiller, underviser, instruktør og musiker.

Jeg er nysgerrig på at få unge mennesker til mærke deres begrænsninger forsvinde og genopstå i et nyt og mere skridsikkert format.

Jeg er selv uddannet skuespiller, men startede som assistent på et filmselskab før min uddannelse på Statens Teaterskole.

Jeg har undervist inden for en periode på 27 år og været leder, underviser og prorektor på Den Danske Scenekunstskole. Derudover spillet på scener i det ganske land, været chef for Folketeatret i København og suget skuespillet til mig som medlem af Reumertjury i en årrække.

Jeg underviser på Rødkilde på grund af mine kompetencer og på grund af min tilgang til arbejdet med unge mennesker (som vel nok også er en kompetence)

Jeg tænder når scenekunst, hvor end det foregår og hvad end det består af, er i stand til at rive mig midt over.

Thomas Bentin

Danser, performer, skuespiller, koreograf m.m….  der er mange titler man kan sætte på Thomas. Hans baggrund er kampsport, hvorigennem hans interesse for fysiske handling og udtryk blev vakt. Han er uddannet fra Cantabile 2 og har udøvet sin kunst verden over.Nila Ramayya

Nila er uddannet skuespiller fra den berømte teaterskole Gitis i Moskva. Hun har været fastansat dramatiklærer på Statens Teaterskole i København i en årrække, og ligeledes været underviser på Skuespillerskolen v/Aarhus teater. Fra 2004-2017 var hun en del af den faste undervisningsstab på Teaterhøjskolen Rødkilde.Clara Bruun

Clara er også en del af de undervisere, der startede deres interesse for teater som elev på Rødkilde. I dag er hun autodidakt skuespiller og  fortæller. Hun er uddannet fra Fortælle Akademiet.

Rasmus Krone

Rasmus er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2019. Senest aktuel i forestillingen SMASK på Mungo Park, hvor han har bidraget med enakteren Allehelgensaften.

Rasmus er særlig optaget af arbejdsprocesser inden for viewpoints og devising, hvor han som dramatiker genererer og iscenesætter scenisk materiale i tæt samarbejde med skuespillere og instruktører.

I 2019 startede han ensemblet Zaragoza sammen med tre skuespillere, og året efter havde de premiere på deres første forestilling Tak For Lort. Derudover er Rasmus medlem af Skrivekollektivet.

Thomas Corneliussen

Thomas er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2001 og siden hen efter uddannet sceneinstruktør. Han har modtaget Reumerts talentpris og er medstifter af teatergruppen “De flyvende grise”.

Thomas har medvirket i film TV og i over 30 forestillinger .Sammen med forsker Kristian Moltke Martiny fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet, står Thomas Corneliussen bag Stages of Science. Stages of Science arbejde med en nyskabende hybrid mellem scenisk formidling og klassisk forskning

. Med pilotudgaven af HUMAN AFVIKLING (vist på Det Kongelige Teaters Gamle Scene) lykkedes det Thomas Corneliussen og Kristian Moltke Martiny at skabe en ny og selvstændig forsknings- og formidlingsform, som de kalder Open Staged Science.

Therese Willsted

Therese er født i Sverige i 1984 og er instruktør og dokumentarist.
Hun er uddannet iscenesætter i år 2012 fra Den Danske Scenekunstskole.

Therese er bosiddende i Danmark, og professionelt aktiv hovedsageligt i Skandinavien og Tyskland.

Ved siden af ​​sine hovedområder har hun instrueret dokumentarfilm og en VR-film, som blev udstillet på Copenhagen Contemporary kunstgallerier.

Therese har også undervist på instruktørafdelingen på Statens Scenekunstskole, og på Den Kongelige Ballet (Danmarks Scene) Koreorama, og videre på Den Gamle Bys Ungdomsforening (via Palmecentret ABF) i Jerusalem og på Cortona-ugen arrangeret af ETH Zürich og Zürich University of Arts. I årene 2016-2017 havde Therese en længerevarende kontrakt på Det Kongelige Teater som intern instruktør og havde desuden en plads i den kunstneriske bestyrelse. 

Fra efteråret 2017 tiltrådte Therese stillingen som Direktør og kunstnerisk leder for AB Regionteatern Blekinge Kronoberg. 

Ulla Vejby

Ulla Vejby er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Århus Teater. Hun fik sit gennembrud i Tv-serien Badehotellet, hvor hun spiller stuepigen Edith. Siden har hun medvirket i hav af TV, film og teaterproduktioner. Ud over sin skuespillerkarriere underviser Ulla også i sit fag.

Ulla har ligesom mange af vores undervisere selv gået på Teaterhøjskolen Rødkilde.Peter Gilsfort

Peter er en af dansk teaters grand old men. Han er uddannet på Aarhus Teaters skuespillerskole i 1980, hvor han var ansat i de næste ti år. I 1991 blev han ansat på Det Kongelige Teater, hvor han spillede en række varierende partier som spænder fra det nyeste drama til klassiske hovedroller. Ved siden af teatret er det blevet til en række optrædener i spillefilm og tv-produktioner. Samtidig med sit kunstneriske virke har Peter hjulpet et hav af aspiranter med at opnå deres drøm om optagelse på skuespilleruddannelsen. Han er også flittigt brugt som underviser på teaterskolerne.

Katrine Leth

Katrine Leth er freelance performer, skuespiller og performancekunstner uddannet fra Norweigan Theatre Academy.
Hun har base i Danmark men arbejder også i Norge og Tyskland. Katrine Leth har en baggrund i dans og elitesport.
Hendes egne værker og grupper, inkluderer Propaganda Machine, som er en performance gruppe med base i Norge, der undersøger mikroplast i menneskers kroppe. Det langvarige samarbejde med billedkunstner og scenograf Freya Sif Hestnes og deres projekt “DEN ANDEN” samt research-og studiegruppen “Scores for Gardens”.

Henrik Grimbäck

Henrik er født i 1985 og  er uddannet ved Den Danske Scenekunstskole med afgang i 2016. Har deltaget i filmproduktion ved Prague Film School. Har på scenekunstskolen produceret “Holes” og “Andronicus” i samarbejde med flere af kunstnerne i Momentum vol. 10.

Han har desuden instrueret “Civilisationens Historie” på Aalborg Teater. Henrik Grimbäck har vundet en filmpris i Prag, en designpris i Sverige og er som dramatiker allerede oversat til tysk og engelsk.

Sara Ullner

Sara Ullner er uddannet som skuespiller på Statens Teaterskole 2011-2015. Hun har medvirket i diverse teater- og musikforestillinger, radiodramaspil og film. Bl.a i forestillingerne “Blodbryllup” på Gladsaxe Ny Teater og “Shakespeare tur/retur” på Grønnegårds Teatret.Peter Christoffersen

Er uddannet fra Statens Teaterskole i 2009. Han var i mange år skuespiller på Mungo Park i Allerød. Siden har han været fastansat på Det Kongelige Teater, hvor han også var tilknyttet den eksperimenterende gruppe ”Det Røde Rum”.

Han har været med i diverse tv- serier, både indenlands og udlands senest i sci-fi serien ”Raised by Wolf” på HBO. Nu arbejder han freelance, og har derved mulighed for at gæste Teaterhøjskolen Rødkilde.Patrick Baurichter

Patrick er uddannet skuespiller på Statens Scenekunstskole København 2014. Han debuterede på Betty Nansen Teatret i forestillingen “1984” og har derefter været en del af Odense Teaters ensemble, hvor han har medvirket i ”Syg ungdom”, ”I byernes jungle”,”Brødrene Løvehjerte” og ”Døden kører Audi”.

Han har sideløbende medvirket i flere Radiodrama stykker på DR. Derudover er Patrick med i det tværkunstneriske kollektiv “Logen”, der har turneret med “Historien om øjet”, som bl.a. spillede på Teater Nordkraft. På Aalborg Teater har Patrick bl.a. spillet både “Hamlet” og “Don Juan”. Patrick er, som mange andre af vores undervisere, tidligere elev.Johan Sarauw

Jeg er instruktør og teatermager, der tvivlende og forfærdet begiver mig ud på scenekunstens mange vildveje.

Jeg har instrueret ny dansk dramatik, devising teater, gendigtninger af klassikere, dramatisering af romaner, koncertfortællinger, musikteater og børne- og ungdomsteater. Jeg skriver også teaterforestillinger med min makker billedkunstner Jo Hedegaard i skriveduoen Sarauw/Hedegaard.

Jeg tror på at skuespilleren er en personlig kunstner, der gennem sine egne oplevelser, livserfaringer og blik på verden har muligheden for at bringe sig selv i spil på scenen for at bringe noget dybere i spil hos publikum.

Jeg interesserer mig for sproget i livet og i kunsten og ser teatret som et af de mest umiddelbare, gådefulde og frisættende sprog vi kan tale sammen.

Teatret er et eksperiment, der kan få taget til at lette i den konstruktion vi kalder virkeligheden. Det er et mødested, hvor vi kan forestille os alt.

På Rødkilde har jeg undervist i ensemblearbejde, hvor vi gennem associationsøvelser, teatralske improvisationer, psykologisk karakterarbejde, dans, kompositionsarbejde og poetiske skriveøvelser udviklede gruppens sceniske sprog og kendskab til teatrets virkemidler med blik for hvad det vil sige at være et skuespillerensemble.

Franz Hoyos

Forretningsfører og vejleder.

Franz er en hyggelig og varmhjertet person der elsker at synge, og nyde en lille kage.På Rødkilde har han titlen forretningsfører. Det er ham der får tallene til at gå op og sørger for at regninger både bliver sendt og betalt.

I sin fritid synger kan i kvartetten Fir´presen og dyrker en masse grøntsager

Anne Boya Bertelsen

Koordinator

Anne er en hjertelig og klog person der elsker kontakten til eleverne. På Rødkilde har hun titlen sekretær og koordinator, og det er hende du møder i telefonen/mail og som bogruppelærer.

Sin fritid bruger hun bl.a. i Røde kors, hvor hun er en del af lokalbestyrelsen og koordinator i vågetjenesten. Der ud over er hun nævning og domsmand under Østre landsret.

Trine Schlosser

Oldfrue og vejleder. 

Trine er en varm og rummelig person der elsker kreative projekter. På Rødkilde har hun titlen oldfrue, koordinator og lærer.

I sin fritid er hun forkvinde for en teaterforening og tidligere medlem af refusionsudvalget under Slots og kulturstyrelsen.

René Missel

Pedel

Er oprindelig uddannet tømrer, men han er ikke bleg for at kaste sig over opgaver der ligger uden for hans faglærte område, – og han kan faktisk ALT !

Bjarne Knudsen

Pedel

Er uddannet smed og tager sig hovedsageligt af vand og varme installationer.
Derudover løser han andre store og små håndværksmæssige opgaver.

Lykke Holm Petersen

Køkkenleder

Lykke har en proffesiosbachelor i ernæring og sundhed. Hun kommer fra Aalborg, men har slået sig ned på Møn med sin mand og deres to børn

Susanne Nielsen

Køkkenassistent

Er uddannet køkkenleder, og har arbejdet i mange køkkener. Der ud over har hun taget sig af børn i mange sammenhænge, og er i det hele taget en driftig kvinde.

Camilla Lysberg

Kok

Er oprindelig fra København.
Hun er uddannet kok og bor i Stege med sin mand og deres to dejlige piger.

Sinne Adler Petersen

Køkkenassistent og underviser

Sinne er selvlært kok, som elsker god mad med farver og smag. Hun bor meget tæt på højskolen sammen med sin datter.

Ud over at være i køkkenet har hun også funktion som bogruppelærer og weekendvagt.

Lasse Baun Beck

Kok

Lasse er uddannet kok og vegetar gennem flere år.

Han arbejder på Morgenstedet på Christiania hver anden uge, og hos os på Rødkilde den anden uge.

Ud over i køkkenet kan man ofte også finde ham i parken, hvor han dyrker yoga eller ser på fugle.