Skip to main content

Lokaler

Smukke bygninger

Rødkilde ligger i smukke gamle bygninger. Vi har indrettet os med både teatersal, black box, ottekantet teaterrum og kælderscene. Lokalerne er stemningsfyldte og er en perfekt ramme for det scenekunstneriske arbejde.

Ottekanten, Ny Scene, Teatersalen, Vognporten, Kælderscenen, Det Sorte Hus, kostumelager, musikrum, samlingssal, TV-stue og spisesal, fællesrum med stort filmlærred, tegne, klippe-klister og maskeværksted

Natur

Måske kender du mest Møn fra postkort med Møns klint, eller måske har du hørt om Dark Sky, hvor du kan se hele mælkevejen, hvis du kigger op i himlen. Rødkilde er omgivet af den smukkeste natur, liggende på en græsskråning ned til vandet, med en kæmpe blodbøg i baghaven. Møn er ret idyllisk, du kan både bade, sejle i kano, eller cykle til Møns klint, mens du græder over en, du ikke fik kysset til en temafest i går. Der er gule marker, hvor du kan spille fodbold eller løbe ture, og så ligger vi så øde, at vi et år sneede inde.

Rødkildes historie

Vi bor og arbejder i fredede, historiske bygninger. Rødkilde blev bygget af Frede Bojsen i 1866 i den smukkeste natur med vandet liggende nedenfor og en kæmpe blodbøg i baghaven. Rødkilde har lige siden været højskole for mange forskellige ting, håndværk, landbrug og sygeplejersker. I 2003 kom Teaterhøjskolen Rødkilde til, som vi kender den i dag, og i 2020 overtog Stinne Vilde Vium og Henrik Kryschaoffsky roret som forstandere.

Nogle historier fortælles bedst i virkeligheden; hvordan skal vi f.eks. kunne fortælle om, hvordan de første højskoleelever blev indkvarteret hos bønderne i byen, eller hvordan Frede og hans kone Karen kørte forbi Noret i deres hestevogn og vidste, at her skulle deres højskole ligge, eller om Karens fars penge, der betalte det hele, eller om kilden i parken, som måske har givet højskolen navnet på grund af okker i vandet, eller om hvorfor Rødkilde nogle gange flager med det norske flag på grund af Karens norske aner.