Eleverne fortæller

Daniel Osei Mensah Andreasen

For mig er Rødkilde et samlingspunkt for os der deler samme interesser.Jeg mærker kærlighed, glæde, gråd og frustrationer. Jeg spiser maden, gerne flere portioner. Rødkilde giver mig vokseværk. Som person der lærer at se ind af og mærke efter, og så tage udgangspunkt fra det.

Viktor Pascoe Medorm Marqvorsen

Rødkilde giver dig mod og lyst til at være dig. Du bliver omfavnet præcis som du er, og mødt med en betingelsesløs rummelighed. Du tager derfra mere fuldkommen i hjerte og sjæl, end nogensinde før.

Alexander Schmücker Madsen

Kilde til venskab. Kilde til udvikling. Kilde til inspiration. Kilde til kærlighed. Rødkilde.

Mikkel Galløe

Du kan umuligt forberede dig på hvilken plads Rødkilde kommer til at få i dit hjerte. Jeg tog afsted med formålet at blive en bedre skuespiller. På Rødkilde fik jeg venner for livet, oplevelser jeg aldrig vil glemme og lærte mig selv at kende. Det er et fantastisk sted - jeg måtte tage et halvår mere.

Anne-Sofie Skovlund Nielsen

Rødkildes ånd runger og fylder i hele min krop dag ud og dag ind. Teater er en brøkdel af, hvad jeg har lært. Resten er om mennesket, fællesskabet og ikke mindst mig selv. Og det er ikke så lidt endda.

Amalie Drud Abildgaard

Jeg har mange gange ønsket, at jeg kunne opleve at gå på Rødkilde, for første gang igen. Det var det bedste, sjoveste og varmeste, og jeg følte mig så levende på min tid der. Aldrig har jeg haft så mange tårer, og aldrig har jeg haft så mange smil. Rødkilde er et sted minderne synger om. Hvert år nye sange, men altid smukke melodier.

Thomas Dahl Bering Poulsen

Rødkilde er den ven, jeg ikke vidste, jeg altid havde manglet i mit liv indtil jeg startede på skolen. Opholdet blev et bekendtskab jeg aldrig ville have været foruden. Selv når jeg bliver gammel vil jeg smile ved tanken om et uforligneligt fællesskab, en livsbekræftende kærlighed, en uovervindelig ånd, og et sted der kan rumme alt. I mit ophold rummede skolen mig, og da jeg tog derfra, beholdt jeg et stykke af den i mit eget rum. I mit allervigtigste rum. Jeg ville aldrig bytte det for noget.

Josefine Tvermoes

Jeg bliver KASTET tilbage til livet, følelserne, mulighederne og den dybe ægte magi, som Rødkilde giver. Som lærerne og stedet skaber til os, forføre os i og viser os en vej, vi selv kan forme, så vi breder vores egen vej ud. Da jeg kom til Rødkilde Teaterhøjskole, oplevede jeg, at kunne trække vejret for første gang i mit liv, møde mig selv sammen og ved siden af andre. Og være god nok fordi jeg var mig. Jeg kan kun fra det inderste af mit hjerte og kerne sige TAG PÅ  TEATERHØJSKOLEN RØDKILDE – det er en livsinvestering.

Nanna Berner

Rødkilde er et seriøst indblik i én selv, i teatret og i andre mennesker. Her fandt jeg en sjælden kombination af tid og rum med plads til ambitioner og drømme. Rødkilde har beriget mig både åndeligt og professionelt og styrket mig med oplevelser og konkrete værktøjer, som jeg dagligt gør brug af, både i mit arbejde med teatret, men også bare som menneske.

Ida Kjær

Mit ophold på Rødkilde var lige det, jeg havde drømt om. Givende, nærværende undervisning, der formår altid at udfordre én og få sig til at lære sig selv bedre at kende. Og et fællesskab, som lytter, forstår og har det sjovt. På Rødkilde bliver man set for den man er, og det er især det der gør Rødkilde-ånden til noget helt særligt.

Sebastian Møller Jørgensen

Rødkilde gjorde noget ved mig som jeg ikke rigtig kan forklare, jeg troede jeg havde en god idé om hvem jeg selv var, men Rødkilde tog alt hvad jeg vidste om mig selv og vente det 180 grader, på den gode måde. Den varme, de oplevelser, den ånd og kærlighed man får af elever, personale og lærere er helt fantastisk og vidunderlig. Det er noget jeg ikke ville kunne leve uden og et valg i mit liv, som jeg ikke vil bytte for noget. Rødkilde gjorde mig lykkelig.

Julijane Petruska

Mine to halvår på Rødkilde har ændret mit liv drastisk; ikke kun har de givet mig friheden til at tro mig selv og på livet som kunstner, men også mod på livet som blot det menneske, jeg er. Jeg tror, alle ville have godt af en tid på Rødkilde, fordi man her får lov - til at være sig selv, være for meget, være bange og være det, man er bange andre dømmer i én, være alt fra hamrende vred til ovenud lykkelig, gå i eksil og trække vejret, at feste og være oppe til solen står op, og når man får brug for det; bare være sig, alene og gemt væk. Jeg lærte så meget om mit eget menneske og om mine mekanismer, og om at turde. Rødkilde er så meget mere end bare end teaterhøjskole; et kvantespring på livets vej. Og oven i alt det Rødkilde har gjort for mig, som kunstner og som menneske, gav Rødkilde mig nogle hjertevenskaber, som jeg takker for hver evig eneste dag. Jeg kan simpelthen ikke anbefale det nok; at give sig selv den gave at give sig hen til Rødkilde. Det var måske lidt meget, men der er jo så meget af Rødkilde i mit hjerte.

Josephine Thorø Reumert Grau

Rødkilde er for mig kærligheden, der med store, åbne og strakte arme byder dig velkommen. Et sted, der rummer og ser dig, for hvem du er, og giver dig frihed til at være lige netop, hvem du er. Undervisningen, lærere, personale og elever er alle med til at skabe de vidunderlige forhold, der summer i luft og atmosfære omkring Teaterhøjskolen Rødkilde. Jeg har fået så meget foræret. Kærlighed i store mængder. Venner for livet. Jeg har mange smukke ord at knytte til mit ophold på Rødkilde. Men sandheden er den, at det skal opleves på egen krop.

Casper Halberg

Jeg gik på Rødkilde i et år, og det har ændret hele mit liv og mit syn på verden… det lyder som en kliche, men det sku’ rigtigt nok. Rødkilde uddanner dig ikke som skuespillere, men gør dig til et stærkere menneske. Man får en masse grundlæggende ting med sig, som er fundamentet for skuespillere og det vi ofte glemmer i vores dagligdag som mennesker. Jeg har personligt selv fået en masse ting med i bagagen fra Rødkilde, som jeg aldrig vil være foruden. Mange af dem er svære at forklare, og har det egentlig bedst med at blive oplevet. Det vigtigste jeg har lært på skolen er at tage ansvar for mig selv, og leve i kaos i ny og næ, for det er sku der man lærer noget. Rødkilde er et sted for dig, som vil udforske andre sider af dig selv, end dem som du normalt befinder dig mest tryg i. Det er et sted for dig, der vil opleve at være forbindelse med din krop og dine følelser. Det er et sundt sted med en hjertevarm atmosfære, og et ophold på Rødkilde vil, hvis du er villig til det, ændre dit liv, dit syn på dig selv og dit syn på andre mennesker. Så kom dog afsted for fa’en og find din vej.

Joachim Bach Rosendal

For mig var mit ophold på Teaterhøjskolen Rødkilde et eventyr ud over det sædvanlige. Jeg ankom til Rødkilde – ung og uerfaren – og jeg blev fuldstændig blæst omkuld.  Jeg følte mig lynhurtigt hjemme på en helt ny måde og slubrede stemningen i mig. En stemning der rummede kreativitet, frihed, accept, tryghed og en følelse af at være lige det sted, jeg havde lyst til være. Teaterhøjskolen Rødkilde fik mig til at se verden fra et perspektiv, hvor alt kan lade sig gøre, hvor det er vigtigt at dumme sig, og hvor jeg kan stå ved mig selv.

Sargun Oshana

Vi er på Århus Statsgymnasium, jeg sidder inde ved studievejlederens kontor. Jeg stiller et spørgsmål farvet af nysgerrighed og passion jeg tror godt jeg vil være, øhm, skuespiller! Stilhed. Manden siger “det kan man ikke”. Jeg undrer mig, og det gør jeg til den dag i dag. Jeg glemmer aldrig, da min studievejleder fortalte mig, at man ikke kan blive skuespiller. Han forklarede mig ikke engang mine muligheder, fortalte mig intet om optagelsesprøver osv. Bare “det kan man ikke” og sådan er der meget af, der er meget “hvad vil du være” og “det kan man ikke” i vores liv. Venner, hold på hat og briller for nu kommer sandheden: Det kan man godt! Da jeg forlod studievejlederens kontor, og svømmede min egen sø, som man siger. Der voksede en tørst efter at bevidne, at jeg ville være skuespiller. Så jeg spejdede efter land og fandt Rødkilde. Det er her min historie om højskolen skulle ende, men sagen er den, at har du først været på Rødkilde, så slutter din historie aldrig.

Ulla Vejby

Da jeg mødte på Rødkilde med mine kufferter i hånden stående på en gårdsplads, der var omgivet af smukke, fredede bygninger, blev jeg lidt nervøs og lidt bange. Jeg kunne mærke min længsel i maven efter at blive dygtig og frygt for aldrig at blive det. Jeg følte at jeg ikke var noget særligt. Men da jeg åbnede døren, blev jeg mødt af varme, respekt og åbenhed. Her var der nogen der så mig, nogle der så alt det, jeg indeholder og gør mig til et spændende og elskværdigt menneske. Rødkilde lærte mig at det ikke gjaldt om at lære færdigheder og blive dygtig, men at det der betød noget var at finde mig og sætte mig fri. Men det største Rødkilde har gjort for mig er at hjælpe mig til at folde min personlighed ud og gøre mig glad og fri i min sjæl.

Stine Bech Olsen

Følelsen af fantasi, magi og drømme sidder endnu i kroppen, fordi Rødkilde udskiller sig så ekstraordinært fra den virkelige verden. Det er et sted uden to streger under facit, uden et rigtigt eller forkert, intet sort på hvidt men med masser af strålende farver. Et sted, hvor det er lige så normalt at græde som at grine, at være forelsket, vred, jaloux, fornærmet eller det hele på samme tid. Der er en frihed til fuldstændig hengivelse og hermed befrielse, der har udviklet mig fra forvirret pige til.. ja, mindre forvirret kvinde, fra en sløret halvdel til helhed. En definition på kunst hedder: Kunst er, når vi bagefter ser verden på ny. For mig er Rødkilde i sandhed et kunstværk.

Sofie Torp

Der gik ikke ret mange dage før jeg kunne mærke, at det her rykkede ved mere i mig, end jeg troede. Der var ikke kostumer og teatersminke, som jeg havde forestillet mig. Nej, vi snakkede om nærvær og det at trække vejret. I starten distancerede jeg mig fra det, fordi jeg synes, det var enormt hårdt at blive bedt om at mærke efter. Hvordan har du det Sofie? Du må gerne være helt ærlig. Det blev et samfund, et fællesskab, som jeg nok aldrig møder i livet igen. Der var plads, masser af plads både fysisk og psykisk. Ja, det koster mange penge, og du river et år ud af kalenderen, men du får så meget mere, med end du tror.

Nicoline Gandrup

Til et sted hvor troldene leger i skoven, hvor prinsesser spiller fodbold og hvor killinger kan tale, rødkillinger. Nej, det er ikke Hogwarts, men tro mig, et sted mindst lige så magisk! Med Roskildefestival i baghaven, engangsgrill og spirende kærlighed. Et andepar der boltrer sig på de grønne arealer. Glæde, sorg, jalousi, vrede, angst, forelskelse… rød, blå, lilla, gul, grøn, hvid. Farver er Følelser. Følelser er farver. Og jeg har levet midt i en regnbue i knap et år nu. Der var ikke guld for enden, men jeg tror jeg fandt skatten alligevel.

Lise Aagaard Knudsen

Jeg blev mødt med så meget varme, indlevelse og menneskeforståelse, og jeg blev udfordret med nye, uforudsigelige opgaver på gulvet, og jeg kunne slet ikke beherske mig.