Teater / Scenekunst

Teater afspejler vores verden

På Rødkilde er det vigtigt, at teater afspejler den verden, vi lever i. Vi tager udgangspunkt i os selv og i vores omgivelser, lige meget om det er gennem bevægelser eller tekst, sang eller masker. Vores undervisning koncentrerer sig om nærvær, krop, stemme og sanser. Du vil lære at dykke ned i en historie, tolke og forstå den og finde vej til at formidle den. Du vil arbejde med dig selv som fysisk skuespiller og gennem yoga, styrke, dans og krops- improvisation gøre kroppen i stand til at udføre det du ønsker, den skal. Du vil arbejde med masker, et grundredskab for alt arbejde som fysisk legende skuespiller. Og du vil arbejde med din stemme og udfordre den igennem sang og tale.  Men hvad skal der egentlig til for at blive en “rigtig” skuespiller? Hvordan bliver du den scenekunstner, du drømmer om at være? Nogle gange føles det, som om der bliver smidt ord rundt i luften: Nærvær, oplevelsesevne, kropsbevidsthed. Alle ord, der lyder godt, men som kan være helt ligegyldige, før du lærer, hvad de betyder, og hvordan du kan bruge dem i dit arbejde. I alle vores kurser prøver vi at være så konkrete og så undersøgende som muligt.  Vores undervisere står klar og vil med liv og sjæl kaste al deres viden mod dig - om teater, om masker, om historiefortælling, og om hvordan lige præcis du får undersøgt, hvordan du bliver den scenekunstner, du gerne vil være.

Hvordan bliver jeg den skuespiller, jeg drømmer om at være...

Maske arbejde

Masker er et redskab

At arbejde med masker er et redskab for alt arbejde som fysisk legende skuespiller. Ugerne med masker er altid fyldt med improvisation, undersøgelse og er en mulighed for at kaste sig selv lidt ud på dybt vand.  Vi laver vores egne masker fra bunden, vi afprøver dem og undersøger hvad det giver os i det videre dramatiske arbejde.

Improvisation

Humor og blodigt alvor

Med udgangspunkt i det der er og de impulser der måtte komme, kaster vi os ud fra ti meter vippen. Vi udfordrer hinanden med humor og blodig alvor. Du kan sætte dig selv i spil med alt hvad du indeholder af glæde, vrede, galskab og lidenskabelig lyst.

Bevægelse

Skuespillerens instrument

Kroppen er skuespillerens instrument og det er afgørende hvordan du bruger den. At arbejde og bruge sig selv som fysisk skuespiller er at få en forståelse for hvad din krop kan og hvordan du kan udtrykke dig.  Vi vil gennem forløb med yoga, styrke, dans og kropsimprovisation, gøre kroppen i stand til at udføre det, du ønsker den skal.

Sansetræning

Til stede i nærværet

At skærpe bevidstheden uden om dig selv. Fralægge sig præstationstrangen og dens begrænsning og i stedet være til stede i nærværet og udvekslingen med andre.

Sang

Din personlige stemme

Alle kan udtrykke sig gennem sang. Vi søger din personlige stemme med udgangspunkt i en selvvalgt sang og vi arbejder med det dramatiske udtryk.

Fortællingen

Kontakt med publikum

At udvikle dine egne fortælleevner fra din rygsæk af oplevelser og erfaringer. Give plads til kroppens udtryk, ansigtsmimik, stemmens variationer, tempo, pauser, kontakt med publikum.

Tekstforståelse og tale

Oplæsningteknik og artikulation

Vi arbejder med den psykiske indstilling, hvordan farver stemninger stemmen, fine lyde, dyrelyde, grimme lyde, menneskelyde. Øvelser i oplæsningteknik og artikulation.

Aspirant

Det bedst tænkelige fundament

Vil du søge ind på en skuespillerskole? Vil du have vejledning i, hvilken tekst du vil gå op i? Vil du have hjælp til at afsøge de fulde muligheder, som teksten rummer?  Så kom med to til fire tekstuddrag og en sang. Find ud af sammen med os, hvilken der passer dig bedst! Vi hjælper dig og vejleder dig og skaber det bedst tænkelige fundament til, at en skuespillerjury kan vurdere dine evner som skuespiller. Kurset ender i masterclass, som har paralleller til de danske scenekunstskolers optagelsesprøve, og som afsluttes med en samtale med din dramatiske lærer samt forstander Victor Marcussen, som har siddet i juryen for den danske scenekunst skole i over 20 år.

Soloprojekt

Fokus på dig

Vil du lave din egen lille forestilling? Synge, danse, sige en masse ord eller mime? Vil du blande det hele? Eller noget helt syvende? I soloprojektet har vi fokus på dig som skabende skuespiller. Du kan afprøve din indre iværksætter med støtte og vejledning fra en dramatisk lærer, der følger dig hele vejen. Projektet kan være alt fra et forstadie til et større projekt, du har i tankerne, et eksperiment eller en undersøgelse. Kun du sætter grænserne! Hele forløbet afsluttes med en visning for resten af skolen eller for dine vejledere.

Kamera træning

Fortrolighed foran kameraet

Hvordan omsætter du din skuespillertræning til at spille foran et kamera?  Du vil gennem undervisning og øvelser få en fortrolighed ved at stå foran kameraet, vi afprøver scener, filmer dem, diskuterer og filmer igen.  Vi har et samarbejde med Filmhøjskolen Møn, hvor vi også får mulighed for at få afprøvet vores teknikker på mindre filmproduktioner.