Ansatte

Forstander Victor Brix Marcussen

Victor Brix Marcussen har med 40 års virke i dansk teater prøvet næsten alt, hvad der hører til faget. Victor har været rektor for Skuespillerskolen i Aarhus og har siden 1988 undervist på de tre statsanerkendte skuespillerskoler, musikkonservatoriet og været teaterchef på Børneteatret Filuren, Gellerupscenen og siddet i Kunstrådet Aarhus. Som underviser på Den Danske Scenekunstskole, Aarhus, Odense, København, Fredericia og på privatskoler, har Victor undervist på alle niveauer. Fra basisundervisning i dramatik, masker og improvisation, til selvforståelse, opmærksomhedstræning og undervisning i det personlige sangudtryk. Foruden den store undervisningserfaring har jobbet som skuespiller altid været nærværende for Victor. Han har spillet alt lige fra klassiske roller i det traditionelle teater til absurde og performative roller i vækstlaget, på Svalegangen, Jomfru Ane Teatret, på de tre landsdelsscener, Odense, Ålborg, Aarhus og i København. Som iscenesætter har Victor bevæget sig rundt i alle genrer på store og små teatre, bl.a. Clockwork Orange på Aarhus Teater, Kære Øjeblik på Ålborg Teater, og præsentationsforestillinger på teaterskolerne. Han har desuden instrueret TV-serien Bølle Bob. Han har været involveret og initiativtager til mange forskellige teaterprojekter. Sidst den Reumert nominerede forestilling “Som i Himlen”, Cirkus Solskin, Oliver Twist i EU med deltagelse af 10 lande og historiske kampscener til hest, børne-, ungdoms- og familieteater. Victor har i en lang årrække været en del af den årlige optagelsesprøve på den danske scenekunstskole som juryleder eller jurymedlem og improvisator.

Undervisere

Lars Lindegaard Gregersen

Jeg er fysisk performer, skuespiller, akrobat, iscenesætter og delt kunstnerisk leder af kompagniet GLiMT. Min vej her til har været omkring alle mulige faser med cirkus, fysisk teater, dans og musik.

Jeg er nysgerrig på hvordan kroppens fysik kan udtrykke stemninger og historier uden den store forklaring med ord. Når man kan skabe associationer i publikum der gør at man tilsidesætter den rationelle forståelse, og lader andre forståelsesmåder træde ind i stedet er teater fedt.

Rødkilde et fantastisk sted, og eleverne er stærkt motiverede for at lære.

 

 

Hanna Liv Møller

Jeg er uddannet instruktør fra Statens Teaterskole i 1997 og har instrueret, skrevet og undervist siden. Før det, tog jeg skuespilleruddannelse i Sverige og Californien og turnerede. Jeg har bl.a lavet forestillinger på Grob, Rialto Teatret, Får302, ZangenbergsTeater og flere andre børneteatre. Jeg var med til at starte Det Flydende Teater, hvor jeg skrev og instruerede de første forestillinger. De sidste 10 år har jeg primært undervist.

Jeg er her fordi energien på Rødkilde er vildt inspirerende og det samme er dedikationen og tilgangen hos eleverne. Jeg kan godt lide fordybelsen og muligheden for at søge efter hvad der skal til for den enkelte. Jeg har altid selv søgt, undersøgt og udviklet i mit arbejde og synes det er fantastisk at være sparring på andres søgen og udvikling.

Jeg tændes når jeg bliver rørt, når det er skævt, foruroligende, overraskende,  når det får mig til at glemme tid og sted.

Pia Hessner

Jeg er skuespiller, musiker, fortæller, demensklovn.
Jeg er nysgerrig på hvordan man rammer sit publikum i øjenhøjde og involverer dem, så teatret bliver vedkommende.
Jeg har bred erfaring fra voksenteater, børneteater og historieformidling.

Jeg underviser på Rødkilde fordi disse smukke unge mennesker på højskolen er på vej ud i livet, nysgerrige, sprøde, vilde i varmen og godt må få en tro på egne evner og verdens muligheder med.
Scenekunst og teater rører mig, giver mig en indsigt, gør livet større og inspirerer mig til at dykke ned i noget.

Jacob Teglgaard

Jeg er uddannet skuespiler fra skuespillerskolen i Odense i 2011, med en videreuddannelse inden for moderne dans og performance i Berlin, og er lige nu fast tilknyttet Byrumsteateret Teatergrad.

Jeg er optaget af hvordan kunst og kultur kan hjælpe os til at omsætte tanke til handling når det handler om vores tids største udfordring – klimaet !
Jeg underviser på Rødkilde fordi jeg lærer ved at lære andre om det jeg brænder for.

Jeg tænder på scenekunstens spejlinger, genkendelse, overraskelser, antænding og udfald.

David Jensen

Jeg arbejder med ideen om den skabende skuespiller, improvisation som overlevelsesstrategi og Acting / Non-acting.
Jeg anvender en holistisk tilgang til performerens kreativitet, ved at kultivere den legesyghed, nysgerrighed og skabende kraft der ligger umiddelbart tilgængeligt i hver enkel elev. Arbejdet lægger vægt på fysikalitet, kropsbevidsthed og musikalitet og eleverne møder sig selv både som spillere og skabere af eget scenisk materiale.

Lige nu er jeg nysgerrig på leg og improvisation som fællesskab, som udtryk og som hyldest til nuet. Jeg er interesseret i den umiddelbare tilstedeværelse og sårbarhed som opstår, idet vi fejler sammen på en rejse mod et fælles mål. Ikke bare os der er på scenen, men også publikum og omverdenen.

Jeg er uddannet skuespiller fra Norwegian Theatre Academy og har skabt en række professionelle forestillinger fra bunden, dels med scenekunstkollektivet by Proxy som jeg er medstifter af, og dels som freelancer. Jeg har også en stor passion for dans og fysisk teater og har bl.a. arbejdet en del som danser i FAKE Company v/ Kathleen Hermesdorf i San Francisco og Berlin.

Jeg har undervist siden 2016 i mange forskellige sammenhænge. Jeg har undervist elever på Den Danske Scenekunstskole, professionelle scenekunstnere på efteruddannelsen og på diverse festivaler i udlandet, samt højskole- og kulturskoleelever forskellige steder i Danmark. Den største glæde ved at vende tilbage til Rødkilde er det helt særlige fællesskab som er til stede, den vilje der er til at løfte i flok og den grundlæggende nysgerrighed man har på hinanden som mennesker.

 

 

Marthe Sofie L. Eide

Jeg er scenekunstner, konceptudvikler, oplevelsesdesigner og projektleder fra Norge. Jeg er uddannet økonom, scenekunster og kaospilot. Jeg har min faglige tyngde fra Norges Handelshøjskole, og min kreative og innovative skoling gennem Norwegian Theatre Academy og Kaospilotene.

Jeg bruger en kombinationen af de mange erfaringer og kompetencer, jeg har fra både arbejdsliv og scenekunst, til at forske i hvordan de forskellige erfaringer kan bruges og hvordan de påvirker hinanden. Blandt andet arbejder jeg med at udvikle samarbejdsværktøj og metoder til fladstrukturerede og interdiciplinære kunstprosesser med teori hentet fra arbejdslivet.
Udover by Proxy arbejder jeg med social innovation og står blandt andet for Norges første morgendiskotek, Breakfast BEAT. 

 

 

Anders Firing Aardal

Jeg arbejder med skuespilleren som skabende kunstner.

Jeg arbejder simultant med at lede efter den enkelte elevs styrker og prøver at fremme disse – samtidig som vi øver på at tørre stå i de ting vi er knapt så gode til, så vi udvikler os på så mange områder som muligt. For mig er rejsen vigtigere end produktet. 

Videre arbejder vi teknisk hellere end emotionelt, med tanken om at «det er publikum som skal græde, ikke skuespilleren» som et bagtæppe for det skuespillertekniske arbejde.

Lige nu er jeg meget nysgerrig på de indre mekanismer i en arbejdsprocess uden en tydelig leder udarter sig. Hvordan vi arbejder i alternative magtstrukturer uden at ende med at slå hinanden ihjel inden premieren. At lave teater uden instruktør er virkelig svært, men det kan også noget helt eget – og vi kunstnere bør tilstrebe os at udfordre etablerede systemer og strukturer.

Jeg har undervist alt fra folkeskoleelever til professionelle scenekunstnere. På højskolerne møder man mennesker som er modne nok til at have sine egne meninger og tør udfordre os der underviser, men som samtidig ikke er rutinerede nok til at skuespillerfaget «blot er et arbejde». De har stadig stjerner i øjnene hver gang de går på scenen. Det beundrer og respekterer jeg.

Jeg tændes af at vi deler et øjeblik sammen med publikum. 

At det aldrig kan blive perfekt. 

Heiki Eero Riipinen

Min undervisning er udøverteknik, koncept i praksis og spil under instruktion.

Jeg bliver aldrig færdig med det grundlæggende. At være i samme rum og indånde den samme luft et stykke tid. Som publikum vil jeg gerne være «med» udøveren. Jeg forsøger, sammen med eleverne, at undersøge hvad en personlig performance kan være, hovedsagelig indenfor et post dramatisk eller ekspressivt udtryk. Jeg tænker på scenekunst som en social begivenhed.

Lige nu er jeg nysgerrig på hvor ønskeøen ligger og hvordan det kommer til at forme sig.

Jeg er uddannet skuespiller fra Norwegian Theatre Academy, og er medlem af scenekunstkollektivet by Proxy. Jeg freelancer som udøver og dramaturg og fokuserer særlig på projekter som indbefatter interaktivitet, køn og seksualitet.

Jeg underviser på Rødkilde fordi jeg lærer noget hver dag her, fordi eleverne er både sultne og generøse. Og fordi det er så smukt her.

Casper Halberg

Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut og tidligere elev, instruktørassistent og bestyrelsesmedlem på Teaterhøjskolen Rødkilde. Jeg er glad som person og nysgerrig på mennesker og deres væremåde. Jeg kan godt lide at spille musik og kan forsvinde væk i det i timevis, men mest af alt elsker jeg at undervise. 

Lige for tiden er jeg meget nysgerrig på samarbejdsprocesser, flokmentalitet og skabelsen af en fællesskabsfølelse gennem bevægelsesundervisning. 

Jeg har tidligere undervist på folkeskoler rundt omkring i landet med fokus på samarbejdsøvelser, skabelsen af gode relationer og fællesskabsfølelse. Endvidere er jeg underviser i teatergruppen Teater Mikado.

Jeg synes, jeg er enormt priviligeret, at jeg nu også er underviser på Rødkilde. Jeg finder det meget spændende at følge et hold unge mennesker og deres udvikling over et halvt år. Derudover mener jeg, at jeg kan bidrage til, at eleverne bliver klogere på sig selv og bedre til at mærke efter og sætte ord på det, de mærker og oplever. 

Personligt elsker jeg at blive rørt og genkende enten mig selv eller situationer i den scenekunst, jeg ser.

Som fagprofessionel er det interessante for mig, at vi gennem teaterøvelser kan udvikle os som mennesker og blive mere opmærksomme på både os selv og hinanden.

 

Anders Aamodt

Jeg er uddannet på skuespillerskolen ved Aarhus teater i 2015. Efter min uddannelse har jeg arbejdet på forskellige teatre rundt omkring i landet Bl.a Aalborg Teater, Team Teatret og Vendsyssel Teater. Jeg har medvirket i diverse film og tv-serier primært som skuespiller men har også erfaring som manuskriptforfatter og instruktør. Jeg har siddet som elevrepræsentant i juryen ved optagelseprøven på Teaterskolen. Jeg er at finde på den københavnske Stand-Up scene. Og så er jeg gammel Rødkilde elev.  

I min undervisning på Rødkilde interesserer det mig, hvordan du som elev kommer tættere på din egen selvforståelse. Dit møde med teater skal bestå i hvem du er og ikke hvad du tror teater skal være. For tiden er jeg er nysgerrig på, hvordan jeg formidler redskaber til at du som elev kan finde et fornuftigt trygt fundament hvorfra du kan udvikle dig både som skuespillere, men også som menneske. Ydermere har jeg en stor interesse i skuespillerens møde med publikum. Hvilke processer vi skal igennem for at sætte os sig selv i spil, så vi kan møde publikum lige der, hvor rummet kræver det. 

  

 

Julie Riis

Jeg er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen v. Århus Teater 2006. Siden da har jeg arbejdet som skuespiller og bla medvirket i forestillinger på Århus teater,Vendsyssel teater, Svalegangen , Teater V , teater Zeppelin og været en del af ensemblet på teater Zebu. I 2008 modtog jeg Reumerts talentpris for en rolle på Svalegangen. Jeg har trænet og arbejdet med forskellige grupper og undervisere gennem årene og medvirket i tv-serier og i opera. Jeg er medstifter af den Nordiske frie gruppe ”Teater Terminal” der specialiserer sig i tekster af den svenske dramatiker Lars Noréns nyere værker. I 2020 medvirker jeg i forestillingen ”Annas Verden”på Det flydende teater. Jeg interesserer mig for at udvikle og udfolde skuespilleren og kunstneren – at være med til at vække potentialet hos den enkelte skuespiller, så hele mennesket kommer i spil. Så krop, stemme, sanselighed og intellekt sættes i spil og udfoldes og udfordres i mødet med medspilleren , teksten og med publikum. Jeg interesserer mig for den skabende proces i den enkelte og i (scene)rummet og i mødet med andre mennesker. Jeg interesserer mig for et ærligt og råt udtryk hvor skuespilleren er i kontakt med tekst og rum og sig selv og hvor man sammen undersøger det faktiske nu – dét nu der rent faktisk er mellem os på scenen og dét nu der er med publikum.

Signe Kærup Dahl

Jeg er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 2010 og rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2006. Jeg er oprindeligt fra Aarhus, men bor nu i København med min mand og to børn.

Jeg har været ensemblespiller på Aarhus Teater 2011-12, og på Mungo Park i Allerød 2012-13. Sidenhen freelance skuespiller på diverse teatre i KBH (Nørrebro teater, Folketeatret, Husets teater, Teatergrad m.f.) og sanger/sangskriver i bl.a. gruppen: “Født uden Filter”.Jeg har undervisningserfaring i tekst/sangfortolkning, sammenspil og idéudvikling, og har bl.a. undervist på De Danske Scenekunstskoler i KBH og Aarhus.

Jeg elsker at gå på opdagelse sammen i et teatereum. At undersøge hvordan krop, energi og musikalitet kan gøre et scenerum eller en tekst sanselig, menneskelig og uforudsigelig. For mig er det den fælles undersøgelse og fælles skaberglæde som er drivkraften.

Jeg er nysgerrig på kunst, scenekunst, billedkunst, menneskelige møder på scenen og i virkeligheden, samarbejder, den skabende kunstnerJeg er optaget af det modige, det legende, det poetiske, det æstetiske, det musiske, det humoristiske, det sanselige, det groteske og det menneskelige i alle sine nuancer.

Rolf Hansen

Rolf Hansen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2005. Han har siden haft roller ved bl. Aalborg Teater, Vendsyssel Teater, Randers Egnsteater og Entréscenen, ligesom han har medvirket i flere film og tv-serier. I 2008 modtog Rolf Hansen Reumerts Talentpris.

Julius Telmer

Julius Telmer er forfatter og instruktør med en mastergrad i filminstruktion fra American Film Institute I Hollywood og 15 år af kortfilm, musikvideoer og arbejde som selvlært fotograf og klipper. Julius har undervist i foto, lys og redigering på Film og Medievidenskab, Københavns Universitet, instruktion af skuespillere på L.A. Film School i Los Angeles og andre enkeltstående workshops med fokus på instruktion, scenearbejde og kreativt udtryk. Seneste tilføjelse af produktioner er den australsk/dansk producerede spillefilm “Greenfield” skudt i udkants Australien.

Jevgeni Jesikov

Jevgeni Jevsikov er skuespiller, forfatter og instruktør med et afgangsdiplom fra William Esper Studio i New York, der har flere oscarbelønnede elever på afgangslisten. Ydermere er han trænet i manus analyse hos mesterlærer David Kaplan (Columbia, NYU, Rutgers m.fl.) Udover sine erfaringer som henholdsvis skuespiller og instruktør har Jevgeni også arbejdet som indspilningsleder på diverse reklamefilms produktioner.

Franz Hoyos

Franz underviser i fundraising, kor, meditation, filosofi, m.m. Franz er skolens administrator. Han er også god til IT, er altid i godt humør og synger en pragtfuld basbaryton.

Henning Sprogøe

Jeg er skuespiller, underviser, instruktør og musiker.

Jeg er nysgerrig på at få unge mennesker til mærke deres begrænsninger forsvinde og genopstå i et nyt og mere skridsikkert format.

Jeg er selv uddannet skuespiller, men startede som assistent på et filmselskab før min uddannelse på Statens Teaterskole.

Jeg har undervist inden for en periode på 27 år og været leder, underviser og prorektor på Den Danske Scenekunstskole. Derudover spillet på scener i det ganske land, været chef for Folketeatret i København og suget skuespillet til mig som medlem af Reumertjury i en årrække.

Jeg underviser på Rødkilde på grund af mine kompetencer og  på grund af min tilgang til arbejdet med unge mennesker (som vel nok også er en kompetence)

Jeg tænder når scenekunst, hvor end det foregår og hvad end det består af, er i stand til at rive mig midt over.

Anni Bjørn

Jeg er instruktør på afslutningsforestillinger på Rødkilde.

Jeg skaber et rum der er trygt via humor og tillid. Der arbejdes altid på gulvet, og der snakkes ikke så meget i min undervisning. Jeg stiller krav om nærvær, og stoler på processen langt hen ad vejen. Krop og stemmearbejde vægtes højt, med focus på autensitet. Jeg vil helst arbejde med det teater, der forholder sig til den verden vi lever i, og gerne se på den med nye øjne. Jeg vil være med til at synliggøre tabuer, emner der skaber bro mellem scenen og tilskuerne, så de evt. går hjem med en følelse af ikke at være HELT så alene, som de troede.

Jeg har arbejdet indenfor teater siden 1979, først i børne- og ungdomsteatret, senere indenfor voksenteater, film og TV.

Jeg har taget en skuespilleruddannelse i USA, og ud over mit skuespillerfag, er jeg også uddannet kunstterapeut.

Joen Højerslev

Er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 2003. Joen er en meget fysisk stærk skuespiller, som man bla. har kunnet opleve i den verdens turnerende forestilling ”BLAM” med Kristján Ingimarsson Compagny.  Blandt en masse andet havde han en bærende rolle som kordegnen Svend i serien ”Herrens Veje” og hovedrollen i Det Kgl. Teaters opsætning af ”Kongens Fald” efterår 2018.

Morten Fyrstenborg

Er uddannet tv-fotograf på TV – Midtvest, samt gammel elev fra Teaterhøjskolen Rødkilde. Han er lidt af en tusindkunstner med fly og drone certifikat, pyroteknikerbevis og meget andet.

Kontoret

Franz Hoyos

Forretningsfører og vejleder.

Franz er en hyggelig og varmhjertet person der elsker at synge, og nyde en lille kage.På Rødkilde har han titlen forretningsfører. Det er ham der får tallene til at gå op og sørger for at regninger både bliver sendt og betalt.

I sin fritid synger kan i kvartetten Fir´presen og dyrker en masse grøntsager

Anne Boya Bertelsen

Sekretær og vejleder.

Anne er en hjertelig og klog person der elsker kontakten til eleverne. På Rødkilde har hun titlen sekretær og koordinator, og det er hende du møder i telefonen og på mail. 

Sin fritid bruger hun bl.a. i Røde kors, hvor hun er en del af vågetjenesten. Der ud over er hun domsmand og lægdommer under Østre landsret.

Trine Schlosser

Oldfrue og vejleder. 

Trine er en varm og rummelig person der elsker kreative projekter. På Rødkilde har hun titlen oldfrue, koordinator og lærer.

I sin fritid er hun forkvinde for en teaterforening og medlem af refusionsudvalget under slots og kulturstyrelsen.

Pedelhus

René Missel

Er oprindelig uddannet tømrer, men han er ikke bleg for at kaste sig over opgaver der ligger uden for hans faglærte område, – og han kan faktisk ALT !

Bjarne Knudsen

Er uddannet smed og tager sig hovedsageligt af vand og varme installationer.
Der ud over løser han andre store og små håndværksmæssige opgaver.

Køkkenet

Birgit Bruhns

Er Rødkildes mad-mor.  – et lyttende mennesker der elsker at lave mad, og i sin fritid bruger meget tid på sine børnebørn.

Susanne Nielsen

Er uddannet køkkenleder, og har arbejdet  i mange køkkener. Der ud over har hun taget sig af børn i mange sammenhænge, og er i det hele taget en driftig kvinde.

Camilla Lysberg

Er oprindelig fra København.
Hun er uddannet kok og bor i Stege med sin mand og sine to dejlige piger.

Lykke Holm Petersen

har en profesionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun kommer fra Aalborg, men har slået sig ned på en bondegård på Møn sammen med sin mand og deres lille søde datter.