Ansatte

Forstander Victor Brix Marcussen

Victor Brix Marcussen har med 40 års virke i dansk teater prøvet næsten alt, hvad der hører til faget. Victor har været rektor for Skuespillerskolen i Aarhus og har siden 1988 undervist på de tre statsanerkendte skuespillerskoler, musikkonservatoriet og været teaterchef på Børneteatret Filuren, Gellerupscenen og siddet i Kunstrådet Aarhus. Som underviser på Den Danske Scenekunstskole, Aarhus, Odense, København, Fredericia og på privatskoler, har Victor undervist på alle niveauer. Fra basisundervisning i dramatik, masker og improvisation, til selvforståelse, opmærksomhedstræning og undervisning i det personlige sangudtryk. Foruden den store undervisningserfaring har jobbet som skuespiller altid været nærværende for Victor. Han har spillet alt lige fra klassiske roller i det traditionelle teater til absurde og performative roller i vækstlaget, på Svalegangen, Jomfru Ane Teatret, på de tre landsdelsscener, Odense, Ålborg, Aarhus og i København. Som iscenesætter har Victor bevæget sig rundt i alle genrer på store og små teatre, bl.a. Clockwork Orange på Aarhus Teater, Kære Øjeblik på Ålborg Teater, og præsentationsforestillinger på teaterskolerne. Han har desuden instrueret TV-serien Bølle Bob. Han har været involveret og initiativtager til mange forskellige teaterprojekter. Sidst den Reumert nominerede forestilling “Som i Himlen”, Cirkus Solskin, Oliver Twist i EU med deltagelse af 10 lande og historiske kampscener til hest, børne-, ungdoms- og familieteater. Victor har i en lang årrække været en del af den årlige optagelsesprøve på den danske scenekunstskole som juryleder eller jurymedlem og improvisator.

Undervisere

Lars Lindegaard Gregersen

Jeg er fysisk performer, skuespiller, akrobat, iscenesætter og delt kunstnerisk leder af kompagniet GLiMT. Min vej her til har været omkring alle mulige faser med cirkus, fysisk teater, dans og musik.

Jeg er nysgerrig på hvordan kroppens fysik kan udtrykke stemninger og historier uden den store forklaring med ord. Når man kan skabe associationer i publikum der gør at man tilsidesætter den rationelle forståelse, og lader andre forståelsesmåder træde ind i stedet er teater fedt.

Rødkilde et fantastisk sted, og eleverne er stærkt motiverede for at lære.

 

 

Nis Marcussen

Nis har undervist i forskellige kampsportsstilarter i The Colosseum siden 2003. Han har undervist i stunt, koreografi og kropsforståelse gennem kontaktøvelser med principper fra kampsport, gymnastik og akrobatik. Fra 2012-16 har Nis stået for den daglige fysiske træning på den danske scenekunstskole i Aarhus.

Pia Hessner

Jeg er skuespiller, musiker, fortæller, demensklovn.
Jeg er nysgerrig på hvordan man rammer sit publikum i øjenhøjde og involverer dem, så teatret bliver vedkommende.
Jeg har bred erfaring fra voksenteater, børneteater og historieformidling.

Jeg underviser på Rødkilde fordi disse smukke unge mennesker på højskolen er på vej ud i livet, nysgerrige, sprøde, vilde i varmen og godt må få en tro på egne evner og verdens muligheder med.
Scenekunst og teater rører mig, giver mig en indsigt, gør livet større og inspirerer mig til at dykke ned i noget.

Jacob Teglgaard

Jeg er uddannet skuespiler fra skuespillerskolen i Odense i 2011, med en videreuddannelse inden for moderne dans og performance i Berlin, og er lige nu fast tilknyttet Byrumsteateret  Teatergrad.

Jeg er optaget af hvordan kunst og kultur kan hjælpe os til at omsætte tanke til handling når det handler om vores tids største udfordring – klimaet !
Jeg underviser på Rødkilde fordi jeg lærer ved at lære andre om det jeg brænder for.

Jeg tænder på scenekunstens spejlinger, genkendelse, overraskelser, antænding og udfald.

Casper Halberg

Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut og tidligere elev, instruktørassistent og bestyrelsesmedlem på Teaterhøjskolen Rødkilde. Jeg er glad som person og nysgerrig på mennesker og deres væremåde. Jeg kan godt lide at spille musik og kan forsvinde væk i det i timevis, men mest af alt elsker jeg at undervise. 

Lige for tiden er jeg meget nysgerrig på samarbejdsprocesser, flokmentalitet og skabelsen af en fællesskabsfølelse gennem bevægelsesundervisning. 

Jeg har tidligere undervist på folkeskoler rundt omkring i landet med fokus på samarbejdsøvelser, skabelsen af gode relationer og fællesskabsfølelse. Endvidere er jeg underviser i teatergruppen Teater Mikado.

Jeg synes, jeg er enormt priviligeret, at jeg nu også er underviser på Rødkilde. Jeg finder det meget spændende at følge et hold unge mennesker og deres udvikling over et halvt år. Derudover mener jeg, at jeg kan bidrage til, at eleverne bliver klogere på sig selv og bedre til at mærke efter og sætte ord på det, de mærker og oplever. 

Personligt elsker jeg at blive rørt og genkende enten mig selv eller situationer i den scenekunst, jeg ser.

Som fagprofessionel er det interessante for mig, at vi gennem teaterøvelser kan udvikle os som mennesker og blive mere opmærksomme på både os selv og hinanden.

 

Morten Hembo

Morten er uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2012. Morten har medvirket i tv-serierne “Bankerot” og Ole Bornedals “1864”. I efteråret 2014 turnerede Morten Hembo og Sydhavns Teater København rundt i en campingvogn med forestillingen “Et Mobilt Dukkehjem”.

Julie Riis

Julie er uddannet ved Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2006 og har medvirket i forestillinger som ”Klimatopia” på Teatret Zeppelin, “Prinsesserne” på Vendsyssel Teater “En Lille én” på EntréScenen og i forestillingen “Iron” på Svalegangen samt ”Det kolde barn”, “Gullivers rejse” på Aarhus Teater m.fl. Julie Riis modtog i 2008 Reumerts Talentpris. Foruden teater har Julie medvirket i tv-serien ”Krøniken” og ”Livvagterne” på DR

Signe Kærup Dahl

Jeg er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 2010 og rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2006. Jeg er oprindeligt fra Aarhus, men bor nu i København med min mand og to børn.

Jeg har været ensemblespiller på Aarhus Teater 2011-12, og på Mungo Park i Allerød 2012-13. Sidenhen freelance skuespiller på diverse teatre i KBH (Nørrebro teater, Folketeatret, Husets teater, Teatergrad m.f.) og sanger/sangskriver i bl.a. gruppen: “Født uden Filter”.Jeg har undervisningserfaring i tekst/sangfortolkning, sammenspil og idéudvikling, og har bl.a. undervist på De Danske Scenekunstskoler i KBH og Aarhus.

Jeg elsker at gå på opdagelse sammen i et teatereum. At undersøge hvordan krop, energi og musikalitet kan gøre et scenerum eller en tekst sanselig, menneskelig og uforudsigelig. For mig er det den fælles undersøgelse og fælles skaberglæde som er drivkraften.

Jeg er nysgerrig på kunst, scenekunst, billedkunst, menneskelige møder på scenen og i virkeligheden, samarbejder, den skabende kunstnerJeg er optaget af det modige, det legende, det poetiske, det æstetiske, det musiske, det humoristiske, det sanselige, det groteske og det menneskelige i alle sine nuancer.

Rolf Hansen

Rolf Hansen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2005. Han har siden haft roller ved bl. Aalborg Teater, Vendsyssel Teater, Randers Egnsteater og Entréscenen, ligesom han har medvirket i flere film og tv-serier. I 2008 modtog Rolf Hansen Reumerts Talentpris.

Nanna Bang

Nanna Cecilie Bang er uddannet Skuespiller fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater i 2014. Gammel elev fra Teaterhøjskolen Rødkilde tilbage i 2015. Hun debuterede i Mungo Park Koldings ”Folkeskolereformen”, for hvilken hun vandt en Reumert talentpris i 2015. Nanna var en del af Momentum vol. 10.0 og skuespiller i Kristján Ingimarssons forestilling “Morph” der blev produceret i samarbejde med Aarhus teater.Til Århus Teater har hun skrevet manuskript til forestillingen:  ”My heartache brings all the boys to the yard”  og hun har turneret landet rundt med hendes egen forestilling ”True.Story”, som blev instrueret af Christian Lollike og produceret af teater Sort/ Hvid.

Line Bangsbo

Er uddannet yoga og akroyoga lærer, og har mange års erfaring med meditation. Udover akroyoga underviser hun i flowyoga inspireret af Anusara, restorativ yoga og Kundalini yoga. Line er bachelor i psykologi, har studeret psykomotorik og er optaget af forbindelsen mellem krop og sind.

Franz Hoyos

Franz underviser i fundraising, kor, meditation, filosofi, m.m. Franz er skolens administrator. Han er også god til IT, er altid i godt humør og synger en pragtfuld basbaryton.

Henning Sprogøe

Jeg er skuespiller, underviser, instruktør og musiker.

Jeg er nysgerrig på at få unge mennesker til mærke deres begrænsninger forsvinde og genopstå i et nyt og mere skridsikkert format.

Jeg er selv uddannet skuespiller, men startede som assistent på et filmselskab før min uddannelse på Statens Teaterskole.

Jeg har undervist inden for en periode på 27 år og været leder, underviser og prorektor på Den Danske Scenekunstskole. Derudover spillet på scener i det ganske land, været chef for Folketeatret i København og suget skuespillet til mig som medlem af Reumertjury i en årrække.

Jeg underviser på Rødkilde på grund af mine kompetencer og  på grund af min tilgang til arbejdet med unge mennesker (som vel nok også er en kompetence)

Jeg tænder når scenekunst, hvor end det foregår og hvad end det består af, er i stand til at rive mig midt over.

Anni Bjørn

Jeg er instruktør på afslutningsforestillinger på Rødkilde.

Jeg skaber et rum der er trygt via humor og tillid. Der arbejdes altid på gulvet, og der snakkes ikke så meget i min undervisning. Jeg stiller krav om nærvær, og stoler på processen langt hen ad vejen. Krop og stemmearbejde vægtes højt, med focus på autensitet. Jeg vil helst arbejde med det teater, der forholder sig til den verden vi lever i, og gerne se på den med nye øjne. Jeg vil være med til at synliggøre tabuer, emner der skaber bro mellem scenen og tilskuerne, så de evt. går hjem med en følelse af ikke at være HELT så alene, som de troede.

Jeg har arbejdet indenfor teater siden 1979, først i børne- og ungdomsteatret, senere indenfor voksenteater, film og TV.

Jeg har taget en skuespilleruddannelse i USA, og ud over mit skuespilfag, er jeg også uddannet Kunstterapeut.

Jon Højerslev

Er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 2003. Joen er en meget fysisk stærk skuespiller, som man bla. har kunnet opleve i den verdens turnerende forestilling ”BLAM” med Kristján Ingimarsson Compagny.  Blandt en masse andet havde han en bærende rolle som kordegnen Svend i serien ”Herrens Veje” og hovedrollen i Det Kgl. Teaters opsætning af ”Kongens Fald” efterår 2018.

Morten Fyrstenborg

Er uddannet tv-fotograf på TV – Midtvest, samt gammel elev fra Teaterhøjskolen Rødkilde. Han er lidt af en tusindkunstner med fly og drone certifikat, pyroteknikerbevis og meget andet.

Kontoret

Franz Hoyos

Forretningsfører og vejleder.

Franz er en hyggelig og varmhjertet person der elsker at synge, og nyde en lille kage.På Rødkilde har han titlen forretningsfører. Det er ham der får tallene til at gå op og sørger for at regninger både bliver sendt og betalt.

I sin fritid synger kan i kvartetten Fir´presen og dyrker en masse grøntsager

Anne Boya Bertelsen

Sekretær og vejleder.

Anne er en hjertelig og klog person der elsker kontakten til eleverne. På Rødkilde har hun titlen sekretær og koordinator, og det er hende du møder i telefonen og på mail. 

Sin fritid bruger hun bl.a. i Røde kors, hvor hun er en del af vågetjenesten. Der ud over er hun domsmand og lægdommer under Østre landsret.

Trine Schlosser

Oldfrue og vejleder. 

Trine er en varm og rummelig person der elsker kreative projekter. På Rødkilde har hun titlen oldfrue, koordinator og lærer.

I sin fritid er hun forkvinde for en teaterforening og medlem af refusionsudvalget under slots og kulturstyrelsen.

Pedelhus

René Missel

Er oprindelig uddannet tømrer, men han er ikke bleg for at kaste sig over opgaver der ligger uden for hans faglærte område, – og han kan faktisk ALT !

Bjarne Knudsen

Er uddannet smed og tager sig hovedsageligt af vand og varme installationer.
Der ud over løser han andre store og små håndværksmæssige opgaver.

Køkkenet

Birgit Bruhns

Er Rødkildes mad-mor.  – et lyttende mennesker der elsker at lave mad, og i sin fritid bruger meget tid på sine børnebørn.

Susanne Nielsen

Er uddannet køkkenleder, og har arbejdet  i mange køkkener. Der ud over har hun taget sig af børn i mange sammenhænge, og er i det hele taget en driftig kvinde.

Camilla Lysberg

Er oprindelig fra København.
Hun er uddannet kok og bor i Stege med sin mand og sine to dejlige piger.

Lykke Holm Petersen

har en profesionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun kommer fra Aalborg, men har slået sig ned på en bondegård på Møn sammen med sin mand og deres lille søde datter.