Ansatte

Forstander Victor Brix Marcussen

Victor Brix Marcussen har med 40 års virke i dansk teater prøvet næsten alt, hvad der hører til faget. Victor har været rektor for Skuespillerskolen i Aarhus og har siden 1988 undervist på de tre statsanerkendte skuespillerskoler, musikkonservatoriet og været teaterchef på Børneteatret Filuren, Gellerupscenen og siddet i Kunstrådet Aarhus. Som underviser på Den Danske Scenekunstskole, Aarhus, Odense, København, Fredericia og på privatskoler, har Victor undervist på alle niveauer. Fra basisundervisning i dramatik, masker og improvisation, til selvforståelse, opmærksomhedstræning og undervisning i det personlige sangudtryk. Foruden den store undervisningserfaring har jobbet som skuespiller altid været nærværende for Victor. Han har spillet alt lige fra klassiske roller i det traditionelle teater til absurde og performative roller i vækstlaget, på Svalegangen, Jomfru Ane Teatret, på de tre landsdelsscener, Odense, Ålborg, Aarhus og i København. Som iscenesætter har Victor bevæget sig rundt i alle genrer på store og små teatre, bl.a. Clockwork Orange på Aarhus Teater, Kære Øjeblik på Ålborg Teater, og præsentationsforestillinger på teaterskolerne. Han har desuden instrueret TV-serien Bølle Bob. Han har været involveret og initiativtager til mange forskellige teaterprojekter. Sidst den Reumert nominerede forestilling “Som i Himlen”, Cirkus Solskin, Oliver Twist i EU med deltagelse af 10 lande og historiske kampscener til hest, børne-, ungdoms- og familieteater. Victor har i en lang årrække været en del af den årlige optagelsesprøve på den danske scenekunstskole som juryleder eller jurymedlem og improvisator.

Kontoret

Franz Hoyos

Franz underviser i fundraising, kor, meditation, filosofi, m.m. Franz er skolens administrator. Han er også god til IT, er altid i godt humør og synger en pragtfuld basbaryton.

Anne Boya Bertelsen

Sekretær.
* Den der tager telefonen.
* Styrer elevlister og ventelister.
* Håndterer mail og breve.
* Hjælper elever og undervisere til rette.

Trine Schlosser

Oldfrue og vejleder. Tekst på vej.

Undervisere

Lars Lindegaard Gregersen

Tekst på vej

Nis Marcussen

Nis har undervist i forskellige kampsportsstilarter i The Colosseum siden 2003. Han har undervist i stunt, koreografi og kropsforståelse gennem kontaktøvelser med principper fra kampsport, gymnastik og akrobatik. Fra 2012-16 har Nis stået for den daglige fysiske træning på den danske scenekunstskole i Aarhus.

Pia Hessner

Jeg er skuespiller, musiker, fortæller, demensklovn.
Jeg er nysgerrig på hvordan man rammer sit publikum i øjenhøjde og involverer dem, så teatret bliver vedkommende.
Jeg har bred erfaring fra voksenteater, børneteater og historieformidling.

Jeg underviser på Rødkilde fordi disse smukke unge mennesker på højskolen er på vej ud i livet, nysgerrige, sprøde, vilde i varmen og godt må få en tro på egne evner og verdens muligheder med.
Scenekunst og teater rører mig, giver mig en indsigt, gør livet større og inspirerer mig til at dykke ned i noget.

Jacob Teglgaard

Jeg er uddannet skuespiler fra skuespillerskolen i Odense i 2011, med en videreuddannelse inden for moderne dans og performance i Berlin, og er lige nu fast tilknyttet Byrumsteateret  Teatergrad.

Jeg er optaget af hvordan kunst og kultur kan hjælpe os til at omsætte tanke til handling når det handler om vores tids største udfordring – klimaet !
Jeg underviser på Rødkilde fordi jeg lærer ved at lære andre om det jeg brænder for.

Jeg tænder på scenekunstens spejlinger, genkendelse, overraskelser, antænding og udfald.

Casper Halberg

Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut og tidligere elev, instruktørassistent og bestyrelsesmedlem på Teaterhøjskolen Rødkilde. Jeg er glad som person og nysgerrig på mennesker og deres væremåde. Jeg kan godt lide at spille musik og kan forsvinde væk i det i timevis, men mest af alt elsker jeg at undervise. 

Lige for tiden er jeg meget nysgerrig på samarbejdsprocesser, flokmentalitet og skabelsen af en fællesskabsfølelse gennem bevægelsesundervisning. 

Jeg har tidligere undervist på folkeskoler rundt omkring i landet med fokus på samarbejdsøvelser, skabelsen af gode relationer og fællesskabsfølelse. Endvidere er jeg underviser i teatergruppen Teater Mikado.

Jeg synes, jeg er enormt priviligeret, at jeg nu også er underviser på Rødkilde. Jeg finder det meget spændende at følge et hold unge mennesker og deres udvikling over et halvt år. Derudover mener jeg, at jeg kan bidrage til, at eleverne bliver klogere på sig selv og bedre til at mærke efter og sætte ord på det, de mærker og oplever. 

Personligt elsker jeg at blive rørt og genkende enten mig selv eller situationer i den scenekunst, jeg ser.

Som fagprofessionel er det interessante for mig, at vi gennem teaterøvelser kan udvikle os som mennesker og blive mere opmærksomme på både os selv og hinanden.

 

Morten Hembo

Morten er uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2012. Morten har medvirket i tv-serierne “Bankerot” og Ole Bornedals “1864”. I efteråret 2014 turnerede Morten Hembo og Sydhavns Teater København rundt i en campingvogn med forestillingen “Et Mobilt Dukkehjem”.

Julie Riis

Julie er uddannet ved Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2006 og har medvirket i forestillinger som ”Klimatopia” på Teatret Zeppelin, “Prinsesserne” på Vendsyssel Teater “En Lille én” på EntréScenen og i forestillingen “Iron” på Svalegangen samt ”Det kolde barn”, “Gullivers rejse” på Aarhus Teater m.fl. Julie Riis modtog i 2008 Reumerts Talentpris. Foruden teater har Julie medvirket i tv-serien ”Krøniken” og ”Livvagterne” på DR

Signe Kærup Dahl

Jeg er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 2010 og rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2006.Jeg er oprindeligt fra Aarhus, men bor nu i København med min mand og to børn.

Jeg har været ensemblespiller på Aarhus Teater 2011-12, og på Mungo Park i Allerød 2012-13. Sidenhen freelance skuespiller på diverse teatre i KBH (Nørrebro teater, Folketeatret, Husets teater, Teatergrad m.f.) og sanger/sangskriver i bl.a. gruppen: “Født uden Filter”.Jeg har undervisningserfaring i tekst/sangfortolkning, sammenspil og idéudvikling, og har bl.a. undervist på De Danske Scenekunstskoler i KBH og Aarhus.

Jeg elsker at gå på opdagelse sammen i et teatereum. At undersøge hvordan krop, energi og musikalitet kan gøre et scenerum eller en tekst sanselig, menneskelig og uforudsigelig. For mig er det den fælles undersøgelse og fælles skaberglæde som er drivkraften.

Jeg er nysgerrig på kunst, scenekunst, billedkunst, menneskelige møder på scenen og i virkeligheden, samarbejder, den skabende kunstnerJeg er optaget af det modige, det legende, det poetiske, det æstetiske, det musiske, det humoristiske, det sanselige, det groteske og det menneskelige i alle sine nuancer.

Rolf Hansen

Rolf Hansen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2005. Han har siden haft roller ved bl. Aalborg Teater, Vendsyssel Teater, Randers Egnsteater og Entréscenen, ligesom han har medvirket i flere film og tv-serier. I 2008 modtog Rolf Hansen Reumerts Talentpris.

Nanna Bang

Tekst på vej.

Line Bangsbo

Er uddannet yoga og akroyoga lærer, og har mange års erfaring med meditation. Udover akroyoga underviser hun i flowyoga inspireret af Anusara, restorativ yoga og Kundalini yoga. Line er bachelor i psykologi, har studeret psykomotorik og er optaget af forbindelsen mellem krop og sind.

Franz Hoyos

Franz underviser i fundraising, kor, meditation, filosofi, m.m. Franz er skolens administrator. Han er også god til IT, er altid i godt humør og synger en pragtfuld basbaryton.

Henning Sprogøe

Jeg er skuespiller, underviser, instruktør og musiker.

Jeg er nysgerrig på at få unge mennesker til mærke deres begrænsninger forsvinde og genopstå i et nyt og mere skridsikkert format.

Jeg er selv uddannet skuespiller, men startede som assistent på et filmselskab før min uddannelse på Statens Teaterskole.

Jeg har undervist inden for en periode på 27 år og været leder, underviser og prorektor på Den Danske Scenekunstskole. Derudover spillet på scener i det ganske land, været chef for Folketeatret i København og suget skuespillet til mig som medlem af Reumertjury i en årrække.

Jeg underviser på Rødkilde på grund af mine kompetencer og  på grund af min tilgang til arbejdet med unge mennesker (som vel nok også er en kompetence)

Jeg tænder når scenekunst, hvor end det foregår og hvad end det består af, er i stand til at rive mig midt over.

Anni Bjørn

Tekst på vej.

Joen Hojerslev

Tekst på vej

Morten Fyrstenborg

Tekst på vej

Pedelhus

René Missel

Tekst på vej.

Bjarne Knudsen

Tekst på vej.

Køkkenet

Birgit Bruhns

Tekst på vej.

Susanne Nielsen

Tekst på vej.

Camilla Lysberg

Tekst på vej.

Lykke Holm Petersen

Tekst på vej.