Hvad spiser vi på Rødkilde?
På Rødkilde laver vi velsmagende og varieret mad fra bunden. Måltiderne tager udgangspunkt i sæsonens råvarer og består af masser af grønt, og smukke næringsrige salater.Da bæredygtighed ligger os meget på sinde, serverer vi hovedsageligt vegetariske retter. Der er hver uge fisk og fjerkræ på menuen, og af og til også svinekød, oksekød m.m. – men altid med et vegetarisk alternativ til elever der ønsker dette.
En dag på Rødkilde starter i Spisesalen, hvor duften af nybagte surdejsboller møder dig. Her serveres også diverse morgenmadsprodukter samt grød.
Frokosten består af et varmt måltid, hvor smage og teksturer er tænkt ind i et nærende måltid, som tanker dig op til eftermiddagens undervisning.
Om eftermiddagen kan man frit tage frugt, boller, knækbrød osv. i Spisesalen hvis den lille sult melder sig. Aftensmaden er vores kolde måltid, som sættes frem af dagen køkkenhold. Det består oftest af rugbrød med diverse slags pålæg og grønt. To af ugens dage serveres der varm mad, bl.a. i form af glædelige gensyn med de forgangne dages rester.
Vi bager selvfølgelig selv alt vores brød og kager, og sylter og fermenterer grøntsager når de er i sæson.
Er du vegetar eller lider af fødevareallergi, så skriv det gerne i tilmeldingen til kurset.
Såfremt der er en lægelig begrundelse, imødekommer vi selvfølgelig behov for specialkost