Skuespiller forår

Med improvisation, kropstræning, dialoger, monologer, maskearbejde, fortællinger, sang og tale vil du komme til at møde forskellige undervisere og teknikker, som alle sammen har samme mål. Nemlig at skabe et fundament for dig som skuespiller.  Du vil møde den skabende scenekunst gennem snakke og masterclasses med markante teaterpersonligheder, tage på teaterudflugter til København på Rødkildes venskabsteatre og ved at tage på en fælles studietur til April Festivalen - verdens største børneteaterfestival.  Du kommer til at arbejde med det at være skabende skuespiller og lave dit  eget soloprojekt, og du får et længere forestillingsforløb, hvor du sammen med et hold og en professionel sceneinstruktør går i dybden med karakterarbejdet og skaber en teaterforestilling. Som afslutning på begge forløb åbner vi Rødkilde op for omverdenen og afslutter med vores egen lille teaterfestival, hvor alle forestillingerne vil have premiere.

Vi ønsker at give dig størst muligt indblik og fordybelse i teatrets verden med alt, hvad det indebærer.

Projektelev

EN DEL AF FORÅRSKURSET Hvordan udvikler du en ide, så det blir til en færdig teaterforestilling?Hvordan styrer du en produktion med prøveforløb, turné og økonomi? Hvordan sættes lyset, og hvordan kommer du på turné med din forestilling? Projektforløbet er for dig, som drømmer om at prøve kræfter med at være skabende scenekunstner. Med workshops og vejledning får du sammen med de andre projektelever et indblik i, hvordan man sammen laver en teaterproduktion fra bunden. Lige fra den spæde idé til den store premiere. I skaber jeres egen forestilling eller forestillinger, og til slut hjælper vi jer med at få lagt en plan for jeres forestillings fremtid. Skal den videre og spille på teaterfestivals? Eller måske ud på landevejen på turné? Det er kun jer, der sætter grænserne.

Når man gerne vil noget helt selv, sammen med andre.

Forestillingsforløb

Hvordan får man skabt et færdigt kunstnerisk udtryk? Hvordan går du som skuespiller til en historie, en karakter, et prøverum? Vi afslutter med et længere forestillings forløb, hvor du sammen med et hold og en professionel sceneinstruktør omformer den dramatiske grundtræning, I har knoklet med til en færdig forestilling.  Vi lægger her fokus på tekst, på ensemble træning og karakterarbejde. Du får mulighed for at berøre mange af de elementer, som er en del af en professionel teaterproduktion med prøver i prøvesalen, tekstlæring i gården, lyssætning til langt ud på aftenen og til slut dagen, hvor dørene bliver åbnet op og I står med hinanden i hænderne og bukker for publikum.

Måske er det faktisk derfor, du er her...