Skuespiller efterår

Med improvisation, kropstræning, gadeteater, dialoger, monologer, fortællinger, sang og tale, forestillinger og filmmaraton, vil du komme til at møde forskellige undervisere og teknikker, som alle sammen har samme mål; nemlig at skabe et fundament for dig som skuespiller. Du vil møde den skabende scenekunst ved at tage på studietur til en europæisk storby, have snakke og masterclass med markante teaterpersonligheder og tage på teaterudflugt til Waves Festival i Vordingborg. I efteråret får Rødkilde besøg af den skønne, Reumert nominerede forestilling "Tango" fra Teater O. Du vil kunne vælge, om du vil skabe dit eget soloprojekt, hvor du med vejledning kan lave dit eget projekt fra bunden, eller om du vil forberede dig til en optagelsesprøve på vores aspirantkursus. Til sidst vil alle vores erfaringer blive samlet og dit forløb vil blive afsluttet med et forestillingsforløb, hvor du sammen med et hold og en professionel sceneinstruktør får skabt en teaterforestilling - lige fra dit første møde med teksten til dit første møde med publikum.

Soloprojekt

Vil du lave din egen lille forestilling? Synge, danse, sige en masse ord eller mime? Vil du blande det hele? Eller noget helt syvende? I soloprojektet har vi fokus på dig som skabende skuespiller. Du kan afprøve din indre iværksætter med støtte og vejledning fra en dramatisk lærer, der følger dig hele vejen. Projektet kan være alt fra et forstadie til et større projekt, du har i tankerne, et eksperiment eller en undersøgelse. Kun du sætter grænserne! Hele forløbet afsluttes med en visning for resten af skolen eller for dine vejledere.

Når man gerne vil noget helt selv med hjælp fra mange andre.

Aspirant

Vil du søge ind på en skuespillerskole? Vil du have vejledning i, hvilken tekst du vil gå op i? Vil du have hjælp til at afsøge de fulde muligheder, som teksten rummer? Så kom med to til fire tekstuddrag. Find ud af sammen med os, hvilken der passer dig bedst! Vi hjælper dig og vejleder dig og skaber det bedst tænkelige fundament til, at en skuespillerjury kan vurdere dine evner som skuespiller. Kurset ender i masterclass, som har paralleller til de danske scenekunstskolers optagelsesprøve, og afsluttes med en samtale med din dramatiske lærer, samt forstander Victor Marcussen, som har siddet i juryen for den danske scenekunstskole i over 20 år.

Her er der ingen, der tænker, at du skal være under 20 eller yngre, lyshåret eller helt helt mørkhåret, ligne en ung Trine Dyrholm eller Nikolai Lie Kaas, have søgt 2 gange før eller faktisk helst 13, ligesom Paprika, eller fortælle dig, du ikke må gå op i noget af hverken Line Knutzon eller Kamilla Wargo, men til gengæld gerne noget, hvor du skifter mellem sorg og glæde ca. 4 gange eller noget græsk før, du har en chance for at komme ind.