Teaterhøjskolen Rødkilde

Sara Drejer Brøndum

Tænk med kroppen 2010 og Skuespillerlinjen efterår 2012.

Mærket for livet – på den absolut gode måde.

Jeg var længe på venteliste, inden jeg ankom til Rødkilde, så jeg havde god tid til at glæde mig. Dermed ikke sagt, at jeg præcist vidste, hvad jeg skulle ned til, for det vidste jeg slet ikke. Jeg havde set videoer på nettet fra Rødkilde og syntes det virkede vildt fedt, voldsomt og grænseoverskridende med folk, der vred sig på gulvet og store følelsesudbrud.

Efter opholdet på Rødkilde må jeg sige, at det bestemt var vildt fedt, voldsomt og grænseoverskridende. Vi fik også vredet os på gulvet og kommet med store følelsesudbrud. Men det, jeg allermest tager med mig videre i livet, og som jeg aldrig nogensinde glemmer, er alt det, jeg har lært om mig selv.

Her, over et halvt år efter jeg kom hjem, er det først rigtigt ved at synke ind. Det har taget mig et halvt år for at kunne lagre sig og arbejde sig ubevidst ind i mit system. Jeg tager mig selv i at tænke og sige: ”Da jeg var på Rødkilde..” i rigtig mange henseender. Især når jeg skal prøve at forklare noget, jeg har lært om mig selv. Jeg har blandt andet lært, at det er helt okay at være mig. Helt og holdent mig -uden nogen facade. Jeg har lært, det er okay at være i en følelse uden partout at skulle blive trøstet for at få den til at gå væk. Jeg har lært, det er okay at være vred og ingen skal bestemme, om det er uhensigtsmæssigt. Jeg har lært at skråle en sang højt foran 36 mennesker og være ligeglad med om det lyder frygteligt, fordi det er ikke det, det handler om. Jeg har lært at turde uden at være bange for, hvad andre tænker.

Jeg har lært, at Rødkilde bærer jeg med mig, hvorhen jeg går – og hvor betyder det bare meget for mig at have Rødkilde i mit hjerte for altid. Rødkilde har mærket mig for livet, og jeg er uendelig taknemmelig.

« Tilbage til “Mød Eleverne”