Teaterhøjskolen Rødkilde

Stefan Pellegrini

Rødkilde…Magi på Møn!

Da jeg startede på Rødkilde, var det min plan at stedet skulle udvikle mig som skuespiller – Men Rødkilde gjorde meget mere end det! For at kunne fungere som skuespiller, må man forstå og anerkende sig selv. Rødkilde fik mig til at kigge ind ad og mærke mig selv. Hvem er jeg, Stefan Pellegrini? Hvad har jeg brug for? Disse spørgsmål stillede Rødkilde mig, spørgsmål som jeg aldrig havde (turde) stillet mig selv forinden – efter 5 måneder stod jeg meget stærkere i jagten på mig selv. Jeg var et mere helt menneske. Stedet har haft stor betydning for min selvforståelse samt selvrespekt og derigennem også mig som skuespiller.

Skolens sociale liv og undervisningens tilgang til mig som menneske, betød så meget mere for mig end mig som skuespiller. At spille skuespil er blot én af livets mange glæder. Det forstod jeg ikke før Rødkilde. Jeg var tidligere egoistisk i min tilgang til faget, nervøs for ikke at slå til – men jeg skjulte det bag en facade. Jeg var helt ved siden af mig selv og fokuserede på forkerte ting. Jeg var kørt død i min egen identitet som “skuespiller” og havde ikke længere den samme glæde ved at optræde – min lyst til scenen var næsten væk selv om jeg udelukkende kun dyrkede mig selv som “ham på scenen”, ikke som mig selv. Via undervisningen på Rødkilde ændredes min tilgang til faget og til mig selv. Her blev der fokuseret på mig som menneske, og derigennem mig som skuespiller – inden Rødkilde sprang jeg det første led over og var slet ikke i kontakt med mig selv. Igennem min tid på Rødkilde genfandt jeg mig selv – og igennem min lyst til “blot at være mig selv”, genopstod min kærlighed til skuespil og til netop mig selv. Rødkilde sparkede mig i gang igen – for jeg havde glemt mig selv i min kamp for en overfladisk anerkendelse af “skuespilleren Stefan”! En kamp mod mig selv!

For mig er Rødkilde kærlighed. En kærlighed til et sted og nogle mennesker, som har givet mig så meget som menneske. Jeg har lært at elske mig selv – og jeg er begyndt at tro på mig selv! Vigtige elementer for en hvilken som helst skuespiller, endnu vigtigere for et hvilket som helst menneske!

For mig er Rødkilde venskab, nærvær, indlæring og troskab til mig selv. Det er hårdt arbejde men en ny start. Rødkilde er at turde se sig selv i øjnene, og elske hvad man ser.

Vende og dreje indtryk og følelser – samle puslespillet og finde ind til sig selv. Således har Rødkilde været med til at forme den person jeg er i dag – både som skuespiller og teater/film-person – men meget mere som menneske og individ.

På Rødkilde blev der slået hul på en skal, jeg arbejder stadigvæk med at smide skallen – men jeg er blevet så meget mere mig, og det har jeg Rødkilde at takke for.

« Tilbage til “Mød Eleverne”