Teaterhøjskolen Rødkilde

Sargun Oshana

At være eller ikke at være skuespiller, That is the question! Sådan havde jeg det i langt tid. Kender du det, at du ikke kender dig selv rigtigt? Det var den sætning der flød inde min sjæl, krop og hoved. En sætning i form af en lille jolle bemandet med tvivl. Håbet havde jeg smidt overbord, og jeg spejdede nu efter lyst!

Dette var mig. Dette var mig, Sargun Oshana, før jeg kom på Rødkilde. En klump formet af skole, forældre, Hørning, gymnasium, og nå ja, for ikke at forglemme, livet! Og det er sjovt hvordan man i skolesystemet bliver manøvrerett, så man ender med at vide, hvad man vil! Det er vigtigt, man skal jo vide hvad man vil! Sådan skal det helst være i vores tid. Hvis du ikke ved det, så skal du vide det! Desværre er vi mennesker jo ikke skruet sammen på den måde. Så jeg vidste ikke, hvad jeg ville være, selvom alle havde travlt med at fortælle mig, at det var dit eller dat.

Før jeg vender tilbage til det med jollen, spoler jeg tilbage. Vi er på Århus Statsgymnasium, jeg sidder inde ved studievejlederens kontor. Jeg stiller et spørgsmål farvet af nysgerrighed og passion jeg tror godt jeg vil være, øhm, skuespiller! Stilhed. Manden siger “det kan man ikke”. Jeg undrer mig, og det gør jeg til den dag i dag. Jeg glemmer aldrig, da min studievejleder fortalte mig, at man ikke kan blive skuespiller. Han forklarede mig ikke engang mine muligheder, fortalte mig intet om optagelsesprøver osv. Bare “det kan man ikke” og sådan er der meget af, der er meget “hvad vil du være” og “det kan man ikke” i vores liv. Venner, hold på hat og briller for nu kommer sandheden: Det kan man godt! Og det fører os tilbage til jollen og forhåbentlig en lille beretning om hvorfor Rødkilde er den fedeste Højskole ever! For da jeg forlod studievejlederens kontor, og svømmede min egen sø, som man siger. Der voksede en tørst efter at bevidne, at jeg vil være skuespiller. Så jeg spejdede efter land og fandt Rødkilde. Det er her min historie om højskolen sku ende, men sagen er den, at har du først været på Rødkilde, så slutter din historie aldrig.

« Tilbage til “Mød Eleverne”