Teaterhøjskolen Rødkilde

Joachim Bach Rosendal

For mig var mit ophold på Teaterhøjskolen Rødkilde et eventyr ud over det sædvanlige. Jeg ankom til Rødkilde -ung og uerfaren – uden forventninger til, hvad jeg skulle foretage mig det næste halve år, og jeg blev fuldstændig blæst omkuld. Det skabte de helt rigtige rammer for mig på det tidspunkt, til at kunne opleve mig selv fra nye vinkler og opleve en skole, hvor der er plads til alle. Jeg følte mig lynhurtigt hjemme på en helt ny måde og slubrede stemningen i mig. En stemning der rummede kreativitet, frihed, accept, tryghed og en følelse af at være lige det sted, jeg havde lyst til være.

Det var et halvt år præget af leg, sansninger, og lykke. Undervisningen, der spænder fra maskearbejde til Shakespeare, gav mig et billede af en alsidig kreativ verden, som jeg blev en del af, og min opgave var at udforske så meget som muligt. Det er rigtig dejligt at bo på Rødkilde. Naturen omkring skolen er fantastisk, dejligt beroligende og glædesskabende. I sommerhalvåret startede jeg min morgen med at bade i Noret og derefter plukkede jeg friske blåbær og kirsebær til min morgenmad. Bedre måde findes der ikke at starte sin dag på!

Det hele gjorde, at jeg blev et halvår mere og fik genopdaget undervisningen på ny, hvilket gjorde, at jeg fik et større kendskab til mig selv både i en kreativ sammenhæng og som menneske. Det vigtigste ved Rødkilde er, at lærer som vel som elever alle er klar til at gribe dig, hvis du føler du falder. Det skaber en tryg følelse af at være hjemme., som jeg følte gjorde, at jeg voksede endnu mere.

Teaterhøjskolen Rødkilde fik mig til at se verden fra et perspektiv, hvor alt kan lade sig gøre, hvor det er vigtigt at dumme sig, og hvor jeg kan stå ved mig selv.

 

« Tilbage til “Mød Eleverne”