Teaterhøjskolen Rødkilde

Casper Halberg

Jeg startede på Teaterhøjskolen Rødkilde i efteråret 2011, her gik jeg på det lange skuespillerkursus, som varede et år, men jeg meldte mig ikke til skolen, fordi jeg ville være skuespiller. Jeg havde nemlig ingen idé om, hvad jeg havde lyst til at bruge resten af mit liv på. Jeg vidste det skulle være noget kreativt. Og Rødkilde har det frirum til at man kan udfolde sig.

Jeg gik på Rødkilde i et år, og det har ændret hele mit liv og mit syn på verden… det lyder som en kliche, men det sku’ rigtigt nok. Rødkilde uddanner dig ikke som skuespillere, men gør dig til et stærkere menneske. Man får en masse grundlæggende ting med sig, som er fundamentet for skuespillere og det vi ofte glemmer i vores dagligdag som mennesker. Jeg har personligt selv fået en masse ting med i bagagen fra Rødkilde, som jeg aldrig vil være foruden. Mange af dem er svære at forklare, og har det egentlig bedst med at blive oplevet. Det vigtigste jeg har lært på skolen er at tage ansvar for mig selv, og leve i kaos i ny og næ, for det er sku der man lærer noget.

Efter et år var jeg egentlig mættet af at leve så tæt med andre, men jeg følte alligevel en trang til at komme tilbage til Rødkilde. Jeg meldte mig derfor som instruktørassistent i vinteren 2012 og igen 2013. På de to forestillingsforløb fandt jeg ud af hvad jeg står for og hvad jeg mener, og at kunne stå inden for mine egne meninger, mere end jeg nogensinde har gjort før.

Det sidste kursus jeg har været på, på Rødkilde, var Mærk Verden Kunst Lab 2.0, her var jeg i foråret 2014. Det er et kursus i kunstnerisk iværksætteri, og her er det blevet meget klart for mig hvilken vej jeg skal gå. Jeg har nemlig fået en instruktør og en underviser i maven. Og har endelig fundet min vej.

Rødkilde er et sted for dig, som vil udforske andre sider af dig selv, end dem som du normalt befinder dig mest tryg i. Det er et sted for dig, der vil opleve at være forbindelse med din krop og dine følelser. Det er et sundt sted med en hjertevarm atmosfære, og et ophold på Rødkilde vil, hvis du er villig til det, ændre dit liv, dit syn på dig selv og dit syn på andre mennesker. Så kom dog afsted for fa’en og find din vej.

 

« Tilbage til “Mød Eleverne”