Teaterhøjskolen Rødkilde

Caroline Lindegaard Juul

En hengivelseserklæring.

Jeg har været på Rødkilde af mange omgange.

Rødkilde-ånden tager bo i din sjæl  og forsøgte du at trække den ud, ville du dø. Men lader du den blive, lever du. Fri for den bliver du aldrig.

Heldigvis.

Først gik jeg et år som elev på skuespillinien.

Her oplevede jeg at få lagt grundstenen til mit kunstneriske virke  et fundament som stadig findes i dag, og som danner grundlag for al min skaben.

Derpå kom jeg tilbage som rodløst, gammelt Rødkilde-barn, der ikke kunne finde sin vej.

Sammen med andre fra det københavnske undergrundsteater kom vi senere ned af flere omgange på intensive og skæve kursus-projekter. Her prøvede vi at undersøge grænserne for, hvad vi  indtil da  havde oplevet teater og performance som værende.

Det kan ikke tælles på en hånd eller 7 par fødder, hvor mange gange jeg er draget herned for at finde rum og plads til at arbejde med en forestilling – eller bare at finde (puste)rum.

Luften på Møn er noget helt særligt.

Senest  3 og et halvt år efter jeg kom her første gang  tog jeg herned igen; denne gange for at starte det til dato største projekt, jeg har været en del af: Mærk Verden. Kurset hedder i dag Teatermagerlinien, og er et virkelig sprødt projekt.

Jeg har tit tænkt på, om jeg var gået fuldstændig i stå, når jeg kunne finde grund til at komme tilbage. Men efter mange, lange overvejelser har jeg fundet ud af, at svaret er; nej. Det er ingen rundgang, men en spiral.

Rødkilde udvikler sig, nytænker og henter inspiration. Og hvilken støtte; hvilken nysgerrighed på, hvad vi fortsat laver – de vil være med. Og vi vil også være med. Og derfor leger vi stadig sammen.

Elever, som kom for mange år siden, er begyndt at vende tilbage som undervisere, bestyrelsesmedlemer, kursusudviklere. Jeg selv håber på oplæring som oldfrue:)

Det er som om de nærmest beder os om at bringe stedet videre. Og det gør vi så. Hér nede med dem  og måske vigtigere; hvor end vi går i vores liv. Som skuespillere, instruktører, sygeplejesker, idrætslærere  og kommende oldfruer.

Rødkilde rummer en generøsitet og et håb, jeg ikke har mødt andet steds. De mennesker jeg har mødt her!

Hér foldes livet ud; og det bliver ufatteligt stort. Benny Andersen skriver i sin digtsamling ‘Personlige Papirer’:

Målt på langs er livet kort – men lodret målt uendeligt

Tak, indtil videre  jeg glæder mig til fremtiden med Jer.

Aller kærligst,

Caroline

« Tilbage til “Mød Eleverne”