Teaterhøjskolen Rødkilde

Alexandra Skyum

At sidde her i sin stue og kigge ud på regnen, badet i varmen fra sterinlys der fylder rummet med en særlig duft, gør kun tanken om de hjertevarme og nærværende dage på Rødkilde mere magiske. Når jeg tænker på Rødkilde får jeg et billede af at have gennemlevet op til flere eventyr, som på den ene side føles helt uvirkelige og på den anden side, så åbenlyst rigtige.

Jeg havde i 2010 meldt mig til Tænk med Kroppen fordi jeg havde brug for noget mental forandring efter gymnasiet. Hvad der på de 14 dage ventede mig, havde jeg ikke set komme. En overflod af henlagte følelser væltede frem i mig. Aldrig havde jeg følt mig på en og samme tid så nær og fjern fra den person jeg troede jeg var.Det var en umiddelbar mavefornemmelse der derefter sagde mig at jeg skulle gå på skuespillerlinjen.

Skuespillerlinjen åbnede en verden af følelser for mig. Dagligt blev jeg følelsesmæssigt udfordret til at være mere og bedre end den stenhårde skal jeg var da jeg startede. I Rødkildes trygge rammer og med hjælp fra det fantastiske personale begyndte jeg at smide mønstrene fra mit gamle liv. Jeg lærte at se og forstå mig selv på et meget højere plan og fandt også nye måder at udtrykke mig kunstnerisk på. Og i det sociale sammenhold fandt jeg en kærlighed dybere end jeg troede muligt.

At være Volontør gav mig tid til at arbejde mere i dybden med mine nye kompetencer i et trygt og udviklende miljø. Sammen med mine to fantastiske med-volontører levede den daglige rengøring op i sang og dans. Min verden var fuld af smukke farvenuancer, som jeg tog med mig ind i den afsluttende tid som instruktørassistent. Jeg fik tildelt en instruktør, som passede perfekt til mig og som så mit potentiale inden for teaterfagets andre spændende grene. Han gav mig blod på tanden til at lære, forstå og udvikle mig i andre retninger end på scenegulvet.

Det sidste eventyr jeg gennemlevede på Rødkilde var på Mærk Verden Kunst Lab 2.0. En turbulent tur gennem alle aspekter af kunstnerisk iværksætteri for til sidst at ende ud med en forestilling og turné. Da jeg startede på kurset troede jeg at min psykiske udvikling var færdig og jeg bare skulle have nye kunstneriske oplevelser i bagagen, men også her blev jeg taget med storm. Jeg var konstant nødt til at presse mig selv lidt længere og tro på at jorden under mig ville holde. Og de dage hvor min verden var plaget af jordskælv havde jeg et imponerende hold af venner der støttede og løftede mig igennem.

Det er svært helt præcist at forklare hvad man har fået ud af et ophold på Teaterhøjskolen Rødkilde, men en ting er sikkert. Du er ikke i tvivl om du har fået noget med.

Så her sidder jeg i min stue og kigger ud af vinduet efter den sidste regn er faldet og smiler ved tanken om alle de vidunderlige oplevelser og mennesker jeg har haft æren af at dele et splitsekund af mit liv med og fryder mig over hvor mange flere Rødkillinger der snart vil sidde derude med præcis samme følelse af et ubrydeligt sammenhold og en utrolig forvandling til et følende, legende, sansende, dansende, musisk, kunstnerisk menneske.

 

Nyd eventyret!

Alexandra Skriver Skyum Christensen

« Tilbage til “Mød Eleverne”