Teaterhøjskolen Rødkilde

Livet på skolen

1

Teaterhøjskolen Rødkilde finder du på Møn lige udenfor Stege. Her er bygninger med gavltakker, tårn og en ottekantet teatersal. Store dele af bygningerne er fredet, hvilket siger noget om Rødkildes helt specielle atmosfære.

Parken skråner ned mod Stege Nor – det er her solen står op. Vi har kanoer, skov, boldbane, en ringdam og skotsk højlandskvæg. Udover den store teaterbygning “Ottekanten” har vi yderligere tre teaterrum, kostumerum, musikrum, foredragssal, computerrum, TV-stue og spisesalen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morgen

Når morgenklokken ringer kl. 8.00 er morgenmaden klar i spisesalen og kl. 8.30 er der morgensamling i foredragssalen. I starten af kurset er det lærerne og personalet, der står for morgensamlingen, men senere får eleverne chancen for i dette trygge forum at dele oplevelser og tanker med kammeraterne. Her synger vi også en udvalgt sang. Om fredagen er morgensamlingen afløst af “stormøde”. Her opsamles problemer, ris og ros, og nye ideer.

Fire af ugens dage er der herefter korte “tjanser” og én gang om ugen lang “tjans”. Tjanser er ansvarsområder, der uddelegeres til eleverne, og som består af oprydning og rengøring.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formiddag, frokost og eftermiddag

Undervisningen om formiddagen vil ofte starte med fysisk opvarmning, hvorefter undervisningen fortsætter efter en pause indtil frokost. Dette  kan dog variere afhængig af, hvilket modul i undervisningen, der er på skemaet.

Kl. 12.00 Ringer klokken igen til spisning. De sidste 5 minutter af frokosten holdes en kort briefing, hvor praktiske ting vendes, og posten deles ud. Så har alle pause til kl. 13.30.

Fra 13.30-15.30 fortsætter undervisningen, og herefter har alle fri, med mindre du er på madholdet. Køkkenpersonalet har i løbet af eftermiddagen stillet mad klar, og det er madholdets opgave at klargøre det til aftenspisetid kl. 18.00 og rydde op bagefter.

4

Aften

Om aftenen vil der ofte foregå noget, men selvfølgelig er der også friaftener. Et fast aftenarrangement er imidlertid højskoleaftenen om tirsdagen. Denne aften er forbeholdt eleverne og indholdet bestemmes suverænt af eleverne selv.

Læs om de øvrige arrangementer, tidligere som kommende, under kalenderen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fritid

Udover samværet med kammeraterne har Teaterhøjskolen Rødkilde meget at byde på.

Naturen er enestående, og du er tæt på strand og skov. Møns Klint er en af Danmarks største turistattraktioner, men også de mønske kirker, for eksempel Elmelundemesterens fantastiske kalkmalerier, er værd at køre efter.

Mange danske såvel som udenlandske kunstnere, har slået sig ned på Møn. Du finder keramik- og glasværksteder, maleriudstillinger og smykkemuseeum for bare at nævne noget. Desuden bringer sommerhalvåret på masser af loppemarkeder.

I den nærliggende by Stege (der ligger i gå-afstand fra højskolen) er der en god biograf, caféer og gode dagligvarebutikker og teatret Cantabile 2. I Vordingborg finder man et spændende spillested, og København ligger ikke længere end en times tid væk, hvis man kører i bil.

På skolen har vi musikrum, pool og tv-stue, fællesrum med stort filmlærred, og når vejret tillader det, er der kanoer til rådighed ved det glitrende, nærliggende vand, Stege Nor.