Kurser

På Rødkilde har vi valgt at fokusere på scenekunsten.

Fysisk træning, tekstforståelse, maskeundervisning, besøg på små eksperimenterende teatre og selvfølgelig spille en færdig forestilling for et klappende publikum.

Det vi gør

Teaterhøjskolen Rødkilde har valgt at fokusere på scenekunsten. Det har vi gjort for, at vi kan give dig størst muligt indblik og fordybelse i teatrets verden, med alt, hvad det indebærer: Fysisk træning, tekstforståelse, maskeundervisning, besøg på eksperimenterende teatre og selvfølgelig spille en færdig forestilling for et klappende publikum.  Vores undervisere er en aktiv del af det danske teaterlandskab og er, udover at være på Rødkilde, selv instruktører, skuespillere og dramatikere. De brænder for at komme til Rødkilde og være med til at undervise og vejlede den næste generation af skuespillere og scenekunstnere.

Få skabt et udgangspunkt

En del tidligere elever arbejder nu selv professionelt som skuespillere. Nogle er uddannet fra de tre skuespillerskoler, nogle er uddannet i udlandet og andre ved at bruge undervisningen fra Rødkilde til at starte det hele selv. Fælles for tiden på Rødkilde er, at få skabt et udgangspunkt. Et udgangspunkt, hvor du starter dit arbejde med scenekunst i samarbejde med andre og med dig selv.  Vi vil igennem et forløb på Rødkilde hjælpe dig med at undersøge, hvordan du bliver den scenekunstner, du gerne vil være.  Lige meget om du skal videre til en optagelsesprøve på en skuespillerskole eller starte din egen performancegruppe i New York eller Ikast.

Det kan også være, du skal være kaospilot, jurist eller buschauffør. Det er ikke en forudsætning, at du skal spille teater, når du er færdig på Rødkilde. Heller ikke, at du har drømt om at stå på scenen siden du var 8. Den eneste forudsætning er, at du har lyst til at kaste dig ud i et halvt eller helt år med scenekunst sammen med ca. 40 andre på en højskole på Møn.