Teaterhøjskolen Rødkilde

Om Forestillingerne

I år er de fire instruktører: Nila Ramayya: der iscenesætter ”Motiver til Brødrene Karamazov”, Julie Carlsen der arbejder med ”Kærligheden vender Tilbage”, Johanne de Fine Licht og Henrik Kryschanoffsky der laver forestillingen ”Anna Sophie Hedvig”.
I år har vi også den glæde at kunne vise en forestilling fra vores nyeste skud på stammen, som er et iværksætterkursus indenfor teater, som hedder ”Mærk Verden II”. De viser deres forestilling ”faldet” i Saftstationen på Sukkerfabrikken i Stege.

Om de fire forestillinger fortæller instruktørerne:
Nila Ramayya:
Dostoevskijs mesterværk og sidste roman, Brødrene Karamazov, er folyfonisk/ mangfoldig i dens indhold. Han undersøger den menneskelige natur ikke i dens stabile tilstand, men i det underbevidste / i forbrydelsen. Netop dette vækker læsernes uro. Vi opfatter vores forestilling som indblik i Dostoevskijs univers.
Julie Carlsen:
Kærligheden vender tilbage.”Kærlighed, det er, når livet hænger i en tynd tråd, og den tråd er den elskedes ja..” Josephine, 4.dans.Dette er et poetisk og komisk drama om menneskenes dans med kærligheden. Fire par, alle venner, gennemspiller i fire stadier kærlighedens væsen: De forelskede, brudeparret, de gifte og de skilte. Som myg sværmer vi. Vi længes, beruses, opsluges og brænder ud, men alle jagter vi den. Kærligheden….Velkommen til dans i laden.
Johanne de Fine Licht:
Som noget nyt har vi to instruktører, Henrik Kryschanoffsky og Johanne de Fine Licht, slået os sammen om at iscenesætte én forestilling. I Ottekanten spiller stykket Anna Sophie Hedvig af Keld Abell med 19 skuespillere. Stykket er uforkortet og varer derfor ca. 2 1/2 time med pause. Da Abell skrev det i 1939 var det en skarp kommentar til den højredrejning, som dengang – efter 30’ernes krise- prægede Europa. Men handlingen er henlagt til dagligstuen. Også nu sker der en markant højredrejning i Europa, sidst markeret ved det nyligt overståede valg til Europaparlamentet. Skal vi reagere ? Eller er det nemmest bare at blive siddende med hænderne i skødet foran kaminen?
Mærk verden II: ”FALDET” er en apokalyptisk fortolkning af syndefaldet, og en vandring gennem en verden i forfald. I et fordrejet univers møder vi manden og kvinden, hvis menneskeskikkelse opløses i takt med naturens overtagelse. Gruppen får supervision fra instruktør Heinrich Christensen og instruktør studerende Martin Nyborg
Vi glæder os, og håber at vi ses. Men husk at bestille billet/ mad på: info@rodkilde.dk eller telefon: 55814520.

« Se hele kalenderen