Teaterhøjskolen Rødkilde

“Koks i kulissen”

Vi kører til København og ser forestilling på Skuespilhuset.

Er du til engelsk humor à la Fawlty Towers, må du ikke gå glip af denne vanvittige farcekomedie, der siden 1982 har opnået status som en af verdens sjoveste.

Vi befinder os på et teater, hvor generalprøven på den platte sovekammerfarce Klædt af til skindet er i fuld gang: Telefoner ringer, døre flyver op, rekvisitter havner i de forkerte hænder – og personerne har mindre og mindre tøj på. En efterhånden noget irriteret instruktør kæmper med sine uforberedte skuespillere, mens scenografien driller – og en tallerken med sardiner tager scenen på en særligt uforglemmelig måde.

I anden akt er vi med stykket på turné i provinsen. Scenografien er nu vendt 180 grader, så farcen ses fra bagscenen. Jalousi, stjernenykker og drikfældighed har afløst enhver premierebegejstring, og da den dameglade instruktør dukker uanmeldt op, må skuespillerne kæmpe på scenen, mens forestillingen falder fra hinanden i et væld af feberredninger, søforklaringer og sidespring.

Michael Frayns virtuost orkestrerede hyldest til skuespilleren i os alle kan få selv den mest sammenbidte til at flække af grin. Til at sætte fuld turbo på farcen har vi inviteret instruktør Nikolaj Cederholm, scenograf Kim Witzel og en perlerække af kendte, danske skuespillere.
De første tre er gamle Rødkilde elever:

Lila Nobel
Peter Plaugborg
Katrine Greis-Rosenthal

Lene Maria Christensen
Helene H. Hvidkilde
Poppy Jensen
Ulrik st. Blicher
Simon Sears
Tim Ruth Nielsen
Anders W. Berthelsen
Finn Abel Dyrgård
Birthe Neumann
Dorit Eskeholm
Carsten Bjørnlund
Lennart F. Haleman
Olivia Ollerup

« Se hele kalenderen