Teaterhøjskolen Rødkilde

H.C. Andersen fejres med Fyrtøjet

Det Danske Teater fejrer H.C. Andersens 200 års fødselsdag med en billedrig, original og spændende udgave af hans underfundige og meget danske eventyr, Fyrtøjet. Det fantasifulde makkerpar Thomas Malling og Jane Wessely står for den nye, eventyrlige og musikalske bearbejdelse af den kendte og elskede historie om soldaten, heksen, hundene, prinsessen og det halve kongerige.

Handlingen:

Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: Én, to! Én, to! Sådan begynder Andersens eventyr om vores hovedperson soldaten, som har været i krig og nu er på vej hjem. Ved et stort træ møder han en heks som lover ham en masse penge, hvis han vil krybe ned i træet og hente et fyrtøj til hende. Soldaten er ikke bange for noget – heller ikke de tre store hunde der vogter pengekisterne, men da han kommer op igen, vil heksen ikke fortælle, hvad hun skal bruge fyrtøjet til og vupti! hugger han hovedet af hende og drager mod byen med masser af penge og det magiske fyrtøj i lommen. I byen holder kongen sin datter prinsessen fanget i et slot med dobbelte mure og kobbertårn, på grund af en spådom der siger, at hun engang skal giftes med en simpel soldat. Og sådan én er vores hovedperson jo. Han er altså ingenting – og dog er han farlig for kongen. Men soldaten går ikke af vejen for hverken hekse, kæmpe-hunde, gamle forbud eller venner der svigter. Selv når det ser sort ud stoler han på sit held og sin sag og derfor bliver han konge til sidst. For efter at have været dømt til døden for at have set – og kysset – prinsessen, sætter folket ham til at regere og køre i kongens karet. Prinsessen kommer ud af sit fangenskab – og hun kan li? det!

Det Danske Teater glæder sig til at præsentere en flot og fortryllende forestilling for store og små.

Når vi læser eventyret, oplever vi hvor grumt det egentlig er. Der er ganske vist en hyggelig dansk verden i dets tone – men det er også en meget oprørsk historie.

Manuskript: Thomas Malling

Instruktion: Thomas Malling

Scenografi: Jane Wessely

Medvirkende:  Joen Seemann Højerslev, Nils P. Munk mfl.

Ensemble: Gunvor Reynberg, Per Linderoth, Stephan Pollner, Karoline Lieberkind mfl.

Musikforestilling: Husk plads til mixerpult centralt i salen.

Tid: 22.3.2005 kl. 19.00
Sted: Mønshallen

Teaterforeningen

« Se hele kalenderen