Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen “Woyzeck”

Hvor mange ydmygelser og spark kan et menneske tage, før han sparker igen?

Den menige soldat, Franz Woyzeck, prøver efter bedste evne at forsørge sit barn og dets mor, Marie. Han sælger endda sin krop til tvivlsomme, medicinske forsøg, men efterhånden som han lader sig udnytte, bliver han mere og mere til grin. Til sidst går det galt.

Den tyske dramatiker Georg Büchner er en af de mærkeligste skæbner i teaterhistorien, idet han først fik sit gennembrud 75 år efter sin død. Skrevet i 1836 skildrer stykket et undertrykkende samfundssystem, og måske er dets bagvedliggende revolutionstema årsagen til, at det først blev uropført i 1913. I hundrede år har det bevaret sin status som et af teaterhistoriens hovedværker, et tidløst drama, som med sin ekspressionistiske poesi giver os et kig ned i menneskesjælens afgrund.

Med Søren Sætter-Lassen i titelrollen som Woyzeck fortsætter instruktør Staffan Valdemar Holm og scenograf Bente Lykke Møller deres frugtbare samarbejde fra Richard III (2009-10), hvor magtens gru blev skildret med stor humor. Også her vil Staffan Valdemar Holm søge ind til komikken og understrege det groteske i tragedien.

Det Kongelige teater.

« Se hele kalenderen