Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Om baronessen

Folketeatret.dk

Af Thor Bjørn Krebs

Hvad skete der egentlig, da Thorkild Bjørnvig kom under Karen Blixens vinger?

Da de mødes er Karen Blixen 64 år, en levende legende og en kvinde, der finder varme ved at puste til de gløder, der får unge mænd til at drømme. Thorkild Bjørnvig drømmer store drømme om kunstnerisk berømmelse og frihed, men han er 32 år, nygift og nybagt far og fanget i en slem skrivekrise. I hende ser han den kvinde, der kan folde hans lyriske vinger ud. Ligeså fascineret han er af hendes erfarenhed, er hun betaget af den yngre mand og hans beundring af hende, samt muligheden for at kunne “forme” et andet menneske. De indleder et meget heftigt og tæt venskab, som varer i 5 år.

I slutningen af venskabet opsøger Karen Blixen Thorkild Bjørnvig i hans sommerhus ved Kandestederne. Efter det møde skriver han et brev til hende, hvor han gør det klart, at deres venskab endegyldigt må slutte. Samtidig er Blixen taget hjem og har skrevet et brev til ham. De to breve krydser hinanden. Hun skriver, at hun nu er parat til at tage deres venskab op igen med fornyet kraft. Kort efter dette brev får Bjørnvig endnu et brev fra Blixen, hvor der kun står: “Har fået Deres brev – brænd mit”. Der slutter venskabet.

Hvad de to talte om i sommerhuset, og hvordan de kunne gå derfra med så forskellige følelser, er der ingen, der ved. I skuespillet Om Baronessen digter dramatikeren Thor Bjørn Krebs videre på dette interessante og aparte venskab. Om Baronessen tager udgangspunkt i det sidste møde i sommerhuset med tilbageblik på udviklingen af deres venskab; fra de mødes, fascineres, forelskes, frastødes og til sidst skilles.

Rollen som Karen Blixen spilles af Karen-Lise Mynster og i rollen som Thorkild Bjørnvig ses Pilou Asbæk, som lige nu er aktuel i DRs Borgen.

Instruktion: Søren Iversen

Scenografi: Stine Martinsen

Medvirkende: Karen-Lise Mynster, Pilou Asbæk og Sofia Nolsøe

Tid: 13.3.2012 kl. 19.30
Sted: Vordingborg Teater

« Se hele kalenderen