Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Laser og Pjalter

Laser og Pjalter

Af: Bertolt Brecht & Kurt Weill

Svalegangen.dk i samarbejde Med Teatret Møllen, Odsherred Teater & Te

Kynisme, korruption og kærlighed

Fire teatre kaster sig over Brechts og Weills udødelige, kulørte musical om sex, magt og kærlighed  både den ægte og uægte. En bidende satire over et dobbeltmoralsk samfund. I LASER & PJALTER er alle småforbrydere, der malker systemet. Her møder vi gangsterbossen Mackie Springkniv, der i al hemmelighed gifter sig med tiggerkongens datter Polly.

Men Mackie har glemt at fortælle, at han allerede er hemmeligt gift og endda med politikommissærens yndlingsdatter, Lucy, som han oven i købet også har gjort gravid. Og pludselig er Mackie en jaget mand uden nogen steder at gemme sig. For i en verden af luddere og lommetyve, plattenslagere og tiggere er alle til salg  selv ordensmagten.

Bertolt Brecht (1898-1956) er en af 1900-tallets vigtigste dramatikere og teaterteoretikere og er desuden en fremragende lyriker. LASER & PJALTER havde premiere i 1928 og er højdepunktet i samarbejdet mellem to af det 20. århundredes største musikdramatiske begavelser. Kurt Weills melodier til Brechts tekster giver forestillingen en dobbelthed, som både er skarp og morsom. Få år efter premieren på LASER & PJALTER skiltes deres vejeunder den betændte politiske situation i tredivernes Tyskland.

LASER & PJALTER bliver til i et samarbejde mellem Odsherred Teater, Teatret Fair Play, Teatret Møllen og Svalegangen. Instruktør Ole Sørensen og scenograf Gitte Kath vil sammen med otte skuespillere og en pianist skabe en musikalsk koncentreret forestilling i Brechts åbne form og med masser af nærvær.

Oversættelse: Niels Brunse

Iscenesættelse: Ole Sørensen

Scenografi: Gitte Kath

Kapelmester: Bent Lundgaard

Med: Klaus Andersen, Connie Tronbjerg, Mei Oulund, Henrik Ipsen, Henrik Steen Larsen, Robert Parr, Bent Lundgaard, Marie Vestergård Jacobsen og Marius Bjerre Hansen.

Tid: 27.9.2010 kl. 19.30
Sted: Vordingborg Teater

« Se hele kalenderen