Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Henrik og Pernille

Klassisk komedie

Af Ludvig Holberg Bearbejdet af Bent Holm

Holberg er stadig holdbar – for kærlighed, og griskhed går aldrig af mode! Henrik og Pernille er Holbergs strammeste og klarest komponerede komedie. Historien om de to tjenestefolk, der hver især får den idé at give sig ud for deres herskab, har moret siden 1724. For til stadighed udgiver vi os for det, vi ikke er, og til stadighed er det morsomt, når ballonen revner.

Henrik, som tjener hos den rige Leander, er sendt i forvejen til København og får den idé at udgive sig for sin herre. Pernille, der tjener hos den rige Leonora, er også sendt i forvejen til København, og hun har fundet på at give sig ud for sin frue.I lykkelig indbildning om at have fundet sig en rig ægtefælle bliver de to forklædte forelskede i hinanden, hvad der snart skaber problemer for virkelighedens Leander og Leonora, som også er forelskede.Holberg lader Henrik og Pernille udlevere herskabets fine manerer, men fortæller samtidig, at det aldrig betaler sig at give sig ud for andet og mere, end man er.

Handlingen er morsom, forviklingerne og intrigerne mange og forvirringen til tider total i denne komedie, hvor Holberg med sit livfulde sprog og sikre dramatiske greb leger en svimlende leg med illusion på illusion, bedrag og dobbelt bedrag. Hvem er hvem, og hvem snører hvem, og hvad sker der, når to drevne intrigemagere vikler sig ind i hinandens net?

Trine Appel og Paw Henriksen er de (lidt for) kreative tjenestefolk overfor Josephine Nørrings og Troels Mallings bedragne herskaber.

Instruktion: Geir Sveaass

Scenografi: Marianne Nilsson

Medvirkende: Paw Henriksen, Trine Appel, Jacob Weble, Kristian Boland, Josephine Nørring, Gitte Siem, Jakob Bjerregaard Engmann, Troels Malling, Bjarne Antonisen

Tid: 13.2.2012 kl. 19.30
Sted: Vordingborg Teater

« Se hele kalenderen