Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Helmer Hardcore

– Et dukkehjem 2 Teater V

I 2006 var det 100 år siden, Henrik Ibsen døde og tog svaret om Nora med sig i graven, for hvor gik Nora egentlig hen, da hun gik? Dette spørgsmål er i de forløbne år blevet diskuteret til hudløshed. For Noras handling var dengang, som nu, fremmed og uetisk. Men hvad med manden? Hvad med Helmer? Er der overhovedet nogen, der har interesseret sig for, hvordan det siden gik ham, der pludselig stod alene tilbage med tre børn?

Satte han sig i en krog og skammede sig de næste hundrede år, eller blev han gladere, vildere og i virkeligheden mere frigjort end forladt? I et interview til Citadel i februar 2007 fortæller dramatikeren Jakob Weis: Som mand synes jeg, at tilgangen til Ibsens kønsdebatterende værker er utidssvarende. Derfor valgte jeg at skrive videre på Et dukkehjem, hvor de konventioner, der er bestemmende for samfundets kønsidentiteter, er tegnet skarpt op. Jeg synes, den moderne mands dilemmaer trænger til at blive medregnet i vores fælles bevidsthed.

Instruktør: Pelle Koppel

Dramatiker: Jakob Weis

Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap

Medvirkende:Helmer: Jens Jørn Spottag – Doktoren: Jesper Lohmann Svetlana: Stine Prætorius – Kristine: Anette Støvelbæk Hr. Kineser: Thomas Chaanhing Victor: Rasmus Iven Strømsted Noras stemme: Camilla Bendix Den badende kvinde: Line Koch Nørreklit

Tid: 11.11.2008 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

« Se hele kalenderen