Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Guitaristerne

En intimmusical

Af Line Knutzon

En død kunstner, fire energiske fans og en uforlignelig sangskat.

En skøn, grotesk og morsom forestilling, der går rent ind.

Den folkekære visesanger, singer/songwriter og tolvtonekunstner John Hansen er død. Fire fans, Grete, Kim, Gregers og Hesselhud mødes efter begravelsen foran hans legendariske hus for at arrangere og afholde en umiddelbar mindekoncert. Men det er lettere sagt end gjort.

For hvordan skal det hele organiseres? De fire fans har hver deres ønsker til koncerten og ikke mindst til, hvordan John Hansen skal mindes. John Hansens store sangskat, der indeholder sange som Har fået gæld, Hvor er min lighter og Det rige svin skal dø 1 og Det rige svin skal dø 2, skal selvfølgelig også opføres, men hvilken fortolkning er den korrekte? Havde John Hansen virkelig noget på hjertet eller ville han bare tjene penge?

Konflikterne optrappes og krigen om de små detaljer bryder ud. Hvem skal fx være konferencier? Og hvor er toilettet egentlig henne? Line Knutzon har en uforlignelig evne til at skrue dramatik sammen, der både er tankevækkende, morsom og fuldstændig vanvittig.

GUITARISTERNE fik en Reumert som Årets Store, lille forestilling i 2006. I motiveringen hed det bl.a.: Med sikker hånd og skævt smil folder Line Knutzon her hele sit talent ud  i en broget buket bundet af sprælske sprogblomster, af stikkende satire og af sit helt særlige og strittende talent for at vise os hverdagens absurditeter.

Svalegangen producerer GUITARISTERNE i en helt ny opsætning med Mikkel Bay Mortensen i spidsen for et stærkt hold skuespillere, der ikke er bange for at prøve kræfter med såvel guitar som John Hansens fantastiske sangskat.

Komponist Jens Hellemann

Iscenesættelse og musikalsk indstudering Mikkel Bay Mortensen

Scenografi Claus Helbo

Medvirkende Lars Simonsen, Susanne Saysette,Martin Geertz og Marie Mondrup Varighed ca. 2 timer incl pause

Støttet af kunststyrelsens garantifond

Tid: 18.11.2009 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

« Se hele kalenderen