Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen "Gud bevare Danmark"

-med Sofie Pallesen og Jan Overgaard

idé og instruktion Solveig Weinkouff

Kan man teste sig til danskhed?

GUD BEVARE DANMARK er en folkelig sammenkomst med underholdning, fællessang og quizz, hvor emnet nationalisme og danskhed bliver set i et tankevækkende og humoristisk lys.

Forestillingen starter allerede, når gæsterne bliver mødt i døren af Sofie Pallesen og budt hjertelig velkommen med den så velkendte danske imødekommenhed og hjertevarme.

Når alle er bænkede vil Jan Overgaard sætte sig til klaveret og de glade gæster vil gribe det omdelte sanghæfte og sammen synge et herligt fædrelands potpourri. Herfra vil aftenen udvikle sig, og der vil blive stillet politisk ukorrekte spørgsmål ved en række indgroede vaner, fordomme, mærkelige ritualer og modsætningsfyldte fænomener i den danske kultur.

– Er man nationalist, hvis man godt kan lide at hejse Dannebrog på halv stang, når morfar er død?

– Kan Outlandish blive et nationalklenodie på linie med Benny Andersen og Poul Dissing?

– Hvorfor får vi tårer i øjnene, når håndboldpigerne får guld om halsen?

– Er man overhovedet dansk, hvis man spiser græsk yoghurt?

– Har vi farvefrihed i Danmark?

Med forestillingen GUD BEVARE DANMARK skal vi prøve at finde ud af, hvad nationalisme er for en størrelse. Det er os magtpåliggende at give så mangfoldigt et billede af virkeligheden som muligt og med humor, plathed, musik, dans og fællessang bidrage til selvransagelse og reflektion over din egen hverdag i Danmark.

Tekst og musik bla. Benny Andersen, Wikepedia, Adam Oehlenschläger, Thøger Larsen, Johannes V. Jensen, Jyllandsposten, Anja Andersen, Indenrigsministeriet, Hans Vilhelm Kaalund, Jan Overgaard, Shubidua, Oluf Ring og Otto Mortensen.

Tid: 6.10.2011 kl. 19.30
Sted: Teaterhøjskolen Rødkilde

« Se hele kalenderen