Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Groupie

Af Arnold Wesker

Kan virkeligheden i virkeligheden opleves?

Svalegangen er stolte af at kunne præsentere Danmarkspremieren på GROUPIE skrevet af en af dette århundredes største dramatikere Arnold Wesker. GROUPIE er en overraskende, livsglad og varm skildring af mødet mellem to modne mennesker.

Efter at have læst billedkunstner Mark Gormans selvbiografi beslutter Matty Beancourt (en 59-årig kvinde, som har taget sit pigenavn tilbage) sig for at skrive til Mark. Hun synes, at hun har noget tilfælles med ham – de har nogenlunde samme alder og er opvokset i samme kvarter. Hans kunstnerliv virker dragende på hende, og hun føler sig forstået både som kvinde og som menneske. Efter en længere mailkorrespondance mellem Matty og Mark tager det hele en overraskende udvikling: Matty opsøger Mark. Men mødet med virkelighedens

Mark er knap så flatterende, som den han præsenterede i sine mails. Den engang så berømte Mark er blevet dyster og indadvendt. Fordums succes er forsvundet, han er glemt af galleriet og har i det hele taget ikke styr på tilværelsen, som han ellers gav udtryk for i sine mails. Eller som hun havde forestillet sig. For i mødet mellem Matty og Mark afkræftes myterne. Begge ser de hinanden som de er og livsløgne afsløres.

Pia Rosenbaum, der i 2009 blev Reumertnomineret for sin flotte præstation i monologen “Oscar og den lyserøde dame”, spiller overfor Ole Sørensen der igennem mange år har både instrueret og spillet med i bl.a. Teatret Møllens forestillinger. Sidste gang han kunne opleves i en af Svalegangens produktioner var i forestillingen Samlerne. Annabelle Rice, der også stod bag Oscar og den lyserøde dame, iscenesætter Arnold Weskers fantastiske tekst. Wesker debuterede tilbage i 1958 og karakteriseres som en fintfølende skildrer af menneskelige relationer og bristede forhåbninger.

Oversættelse: Emmet Feigenberg

Iscenesættelse: Annabelle Rice

Scenografi: Gitte Baastrup

Medvirkende: Pia Rosenbaum og Ole Sørensen

Tid: 8.4.2011 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

« Se hele kalenderen