Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Greenboy

I en mørk og skummel by – Hvor det altid regner – Han er stadig i live – Og han har fået nok!

Han er grøn – Han er farlig – Og han kommer snart på dit teater: GREENBOY!

Med: Mia Lerdam, Mads Wille, Peder Holm Johansen

Idé, iscenesættelse og scenografi: Edward Lloyd Pierce

Manuskript: Simon K. Boberg Dukkeskaber: Carl Press Videodesign: Spild af Tid

Lyddesign: Jes Theede Lysdesign: Turpin Napoleon Djurhuus Co-producent: Krash Kompagni

Lørdag d. 29. januar kl. 17.00 præsenterer Husets Teater og Krash Kompagni urpremieren på GREENBOY. En forestilling om teenage-superhelten, Greenboy, der udspiller sig i et splinternyt visuelt univers, som kombinerer animationsteater med elementer fra tegneserier, film og computerspil. Lys, lyd, skuespillere, dukker, kamera og action!

I storbyens nattemørke gader kæmper Greenboy en indædt kamp mod ondskab og uretfærdighed. Den grusomme Nattens Dronning har længe styret underverdenen med hård hånd, og da den mystiske Dr. Metropolis pludselig kommer på banen, tager begivenhederne for alvor fart! Livet som vaskeægte superhelt er spændende og hæsblæsende, men om dagen er Greenboy også bare en helt almindelig teenager, der er dødtræt af skolen, mobning, bumser og alle de sure pligter. Han bor alene med sin fraværende far, og han er ulykkeligt forelsket i pigen i lejligheden overfor, som han drømmer om at redde fra alverdens genvordigheder. Og det kommer han til!

Mange år senere opsøger en reporter fænomenet og fortæller hans historie. Hvorfor smed Greenboy masken? Hvorfor opgav han kampen og blev voksen og desillusioneret? Og hvor er han nu, hvor vi for alvor har brug for ham igen?

GREENBOY er en ungdomsforestilling for alle mellem 10 og 1000 år. Det er et eventyr, der leder efter superhelten i os alle – med eller uden maske. Ved hjælp af den klassiske superhelte-genre fra film og tegneserier og de nyeste video- og computerteknikker undersøger forestillingen teenagelivet, og sætter et ungt fantasifuldt parallelunivers op overfor den praktiske voksne virkelighed. Men hvor virkelig er virkeligheden, og hvor findes den?

Skabelsen af GREENBOY genforener holdet bag animationsforestillingerne Brudstykker af min marionetdukkes bekendelser (2006) og Non-Stop (2008), og markerer samtidig den nye performancegruppe Krash Kompagnis debut. Den internationale performanceinstruktør og Reumertvindende scenograf, Edward Lloyd Pierce, iscenesætter Simon K. Bobergs manuskript, og Spild af Tid, der senest har haft stor succes i samarbejdet med Holland House, skaber de visuelle rammer med design af bl.a. video og green screen. På scenen står Mia Lerdam, Mads Wille og Peder Holm Johansen, som både spiller alle roller og animerer de specialdesignede dukker, der er skabt af Reumertvinder Carl Press. Forestillingen er en co-produktion med Krash Kompagni, der er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg.

Tid: 27.1.2011 kl. 20.00
Sted: Husets Teater

« Se hele kalenderen