Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen Dværgen

FÅR302

“Har du nogensinde mødt en dværg?Jeg venter på andre tider, og de kommer vel. Det har jo aldrig været meningen, at jeg skulle sidde her for bestandig. Jeg skal nok få lejlighed til at fortsætte min krønike oppe i dagslyset som før, og der bliver vel også brug for mig igen.”

(Lagerkvist: DVÆRGEN)

Ved DU hvad mindreværdsgalskab er?

Der sidder en dværg i skyggen og venter på, at der bliver kaldt på ham. Måske har man allerede kaldt? Her starter vores forestilling, som tager frit livtag med Lagerkvists berømte roman og dens dværg. En vanvittig forestilling der tager temperaturen på den indre svinehund.

Den svenske forfatter og nobelprismodtager Pär Lagerkvist skrev sin ildevarslende og fascinerende roman i 1944 om en ondskabsfuld dværg ved et fyrstehof i renæssancens Italien, som i sin samtid pegede på nazismens mindre-værdsgalskab. Vi stiller i forestillingen DVÆRGEN skarpt på den indskrænkede bevidsthed, som svarer til dværgens egen fysiske og mentale isolation  et menneske i miniature.

Forestillingen DVÆRGEN giver en enestående mulighed for at møde skuespillere fra hele Norden. Teater Får302s ensemble samarbejder i denne forestilling med den succesrige og dynamiske gruppe Verk Produksjoner fra Norge og den islandske stjerneinstruktør Egill Palsson og garanterer en indholdsrig, skør, alvorlig og vanvittig sjov forestilling.

MED: Frederik Hannestad (N), Anders Mossling (SE), Saila Hyttinen (FIN), Pauli Ryberg (DK), Charlotte E. Munksgaard (DK), Birgitte Prins (DK)

INSTRUKTION: Egill Pálsson

SCENOGRAFI: Palle Steen Christensen MANUSKRIPTUDVIKLING: Egill Pálsson og Louise W. Hassing

DRAMATURG: Louise W. Hassing

LYSDESIGN: Jacob Bjerregaard

Tid: 5.2.2010 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

« Se hele kalenderen