Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen "Den gyldne drage"

Hvad gør man, hvis man er sulten, men ikke kan blive mæt? Hvad gør man, hvis drømmen om lykken er en løgn? Og hvad gør man, hvis man har en blodig tand i munden, som ikke er ens egen?

D. 10. september åbner vi sæson 2011-12 med danmarkspremieren på DEN GYLDNE DRAGE, som er skrevet af den prisbelønnede tyske dramatiker, Roland Schimmelpfennig. Siden urpremieren i Wien i 2009 har DEN GYLDNE DRAGE vundet den eftertragtede førstepris på Theatertreffen i Berlin (2010) samt været opført flere gange bl.a. i Tyskland og Grækenland. Nu har Husets Teater og Holland House som de første hentet det aktuelle stykke til Danmark.

I bunden af en ejendom et sted i Europa ligger restaurant Den Gyldne Drage. Menuen er panasiatisk, og man kan både spise nr. 82 her eller ta den med hjem. Men på Den Gyldne Drage er der ikke bare et lille hår i suppen  der er en stor blodig tand, som oprindeligt sad i munden på den kinesiske køkkenmedhjælper. Som illegal indvandrer er han afskåret fra at gå til tandlæge, så hans kolleger i køkkenet beslutter sig for at trække den pinefulde tand ud med en rusten rørtang. Mens køkkenmedhjælperen ligger og forbløder, har hans søster hele tiden været holdt indespærret i baglokalet om hjørnet, og i lejlighederne oven på restauranten bor to stewardesser, en bedstefar og hans barnebarn, et skilsmisseramt par, græshoppen og myren, den brutale Hans og manden i den stribede skjorte. Alle er de stamgæster i restauranten, og gennem tilsyneladende tilfældige nedslag i disse menneskers liv, skildres en overrumplende fortælling om fatalt forbundne skæbner på bagsiden af et globaliseret Europa.

Ung spiller gammel, og kvinde spiller mand i den Reumertvindende instruktør, Jacob F. Schokkings stærkt visuelle iscenesættelse af DEN GYLDNE DRAGE. Troels Lyby, Kristian Halken og Solbjørg Højfeldt i samspil med de unge talenter Tilde Maja Fredriksen (Hvid Magi) og Andreas Berg Nielsen (Gummi T), skifter umærkeligt mellem de mere end 15 karakterer i forestillingen, som har ny musik af FM Einheit og videodesign af Spild af Tid.

Tid: 8.9.2011 kl. 20.00
Sted: Husets Teater

« Se hele kalenderen