Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestillingen August

-teaterperle med 4 klovne

Svalegangen

STOR kunst, med små virkemidler

Der blev ikke sparet på roserne, da Hans Rønne forestillingen August blev belønnet med en Reumert for Årets Store, lille forestilling ved prisoverrækkelsen i 2007.

Men hvad er det, ved denne finurligt fåmælte, klovnende forestilling som tog Reumert-juryen og det samlede danske anmelderkorps med storm? Hvad fik Ekstra Bladets anmelder til at skrive Særklasse! Så tårerne triller og Børsen: Noget af det sjoveste der er set på en scene i lang tid. Skør, skæv og tankevækkende?

I August er det mødet mellem mennesker der er omdrejningspunktet. Forestillingen sætter spot på de ting, som vi alle sammen gør i hverdagen. Hver gang vi nærmer os et andet menneske, rummer mødet muligheden for en ny begyndelse, men desværre også risiko for en smertelig afvisning. Skal vi vende om, mens tid er  eller vove forsøget?

Figurerne er tavse, men musikken, bevægelserne og ikke mindst stilheden taler til fantasien, associationerne hos hver enkelt tilskuer, som får en livsbekræftende tur i den indre biograf. August er tankevækkende, poetisk og underholdende. Det er skævt teater, der rammer plet.

Efter en idé af Hans Rønne

Iscenesættelse: Lars Knutzon

Scenografi: Gitte Baastrup

Komponist: Søren Siegumfeldt

Lysdesigner: Kisser Rosenquist

På scenen: Kristian Holm Joensen, Stine Schröder Jensen, Folmer Kristensen, Hans Rønne

Tid: 16.10.2008 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

« Se hele kalenderen