Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestilling

Det Danske Teater og Det Kongelige Teater

AKVARIEFUGLEN

af Nikoline Werdelin.

Instruktion: Nikoline Werdelin Scenografi: Maja Ravn

Medvirkende: Mikael Birkkjær, Karen Margrethe Bjerre, Benedikte Hansen, Henrik Koefoed,

Ole Lemmeke, Mette K. Madsen og Kirsten Olesen

Produktion: Det Danske Teater og Det Kongelige Teater.

Ellen er en midaldrende kvinde med en stærk faderbinding og næsten ingen seksuelle erfaringer. Hun læser mange aviser og bruger sin fritid i Dansk Ornitolog Forening. Tage er knyttet til sin mor og har vanskeligt ved at klare tilværelsen efter hun er blevet gammel og syg. Han læser Kierkegaard og H.C. Andersen og har lært masser af tekst udenad. India er barn af kunstneriske forældre i et senflippet miljø. Da hun var 15, brækkede hun hoften ved at hoppe ud fra taget i den tro, hun var havesanger.

I sit nye skuespil tager Nikoline Werdelin udgangspunkt i det psykiatriske behandlermiljø.

I en hårfin balance mellem humor og alvor introducerer Werdelin os for et bredt udvalg af typer, der i foruroligende grad vidner om, hvor vanskeligt det kan være at kende forskel på behandlere og de behandlingskrævende.

Nikoline Werdelin modtog i både 2001 og 2002 en Reumert for sine skuespil Mine To Søstre og Boblerne i bækken. Desuden modtog Nikoline Werdelin i 2003 Danmarks Teaterforeningers hæderspris for sit forfatterskab.Det Danske Teater har tidligere spillet Liebhaverne og Den blinde maler af sammen forfatter

Tid: 24.11.2005 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

« Se hele kalenderen