Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestilling og snak med Karen-Lise Mynster

Fra regnormenes liv er en varm og viis fortælling. Enquist har et sublimt talent for med et historisk udgangspunkt at skildre nutidige og vedkommende relationer mellem mennesker. Han har senest henrykket læsere og anmeldere med romanen Livlægens besøg om Struensee og Caroline Mathilde. Forestillingen besættes som i sæson 02/03: Henrik Koefoed spiller H.C. Andersen, Karen-Lise Mynster spiller Johanne Luise Heiberg, Ole Wegener er Johanne Luises mand, Johan Ludvig og Inge Molnes Heramb er den gamle; evigt tilstedeværende, evigt fraværende.

Det Danske Teater fejrer H.C. Andersen året med en genopsætning af vores publikumssucces og anmelderroste forestilling om guldalderens store personligheder. Rollen som Johanne Luise Heiberg indbragte i 2003 Karen-Lise Mynster Reumertprisen for bedste kvindelige hovedrolle. I foråret 2005 sender vi atter forestillingen Fra regnormenes liv på turne rundt i landet, men har denne gang også den glæde at spille forestillingen på Hofteatret. Hofteatret var netop stedet, hvor H.C. Andersen og Johanne Luise Heiberg begge var balletbørn. De debuterede sammen i balletten Armida. Johanne Luise Heiberg var amorin, H.C. Andersen trold.

Handlingen:

Kærligheden overvinder alt – Amor Omnia Vincit – det skulle være essensen af den tale, som digteren H.C. Andersen ville holde til majestæten og hans hustru til venstre hånd ved et selskab. Men digteren taber sit gebis og talen og hele hans optræden ender i katastrofe. Den arme mand søger trøst hos ægteparret Heiberg, den berømte skuespillerinde Johanne Luise og dramatikeren og teaterchefen Johan Ludvig. Og det er netop her hos dem, i det Heibergske hjem, at Enquists mesterværk af et kammerspil folder sig ud.

Instruktion: Asger Bonfils

Scenografi: Anette Hansen

Oversættelse: Frederik Dessau

Medvirkende: Henrik Koefoed, Karen-Lise Mynster,  Ole Wegener, Inge Molnes Heramb

 

Tid: 9.3.2005 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

Teaterforeningen

« Se hele kalenderen