Teaterhøjskolen Rødkilde

Forestilling i Ottekanten

C.C. Partners og Anemoneteatret

“Og de levede lykkeligt”

Medvirkende: Nina Christrup & Judith Rothenborg Instruktørkonsulent: Veronika Kær

Scenograf: Annika Nilsson Komponist & Lyddesign: Søren Haahr .

Scenario:

Latter, pennen skratter på papiret. 

Digteren digter, en figur bliver skabt?. Pause?. Panderynken, dybe suk. Papiret krølles sammen, smides i papirkurven.

Så skulle man tro at det sluttede dér.

Men det er langt fra tilfældet, for i papirkurven er livet lige begyndt. De kasserede figurer myldrer rundt i fantasiens verden for at finde den historie

de passer ind i.

 

?Og de levede lykkeligt? er en poetisk klovne-forestilling om længselen efter at finde sin plads i livet. To kasserede figurer har fundet hinanden og nu rejser de sammen for at finde digteren, så han kan gøre deres historie færdig. Hvad de ikke er klar over er, at deres historie skrives af dem selv mens de er på vej. At være på vej er jo livet og denne rejse skildres i forestillingen.

30 års jubilæum!

Skuespilleren Judith Rothenborg fejrer sit 30 års jubilæum i dansk teaterliv med klovneforestillingen ?Og de levede lykkeligt??. Hvor er det fantastisk at det er muligt at overleve i teaterbranchen uden at være et kendt ansigt fra film og tv. Judith Rothenborg har klaret det. Hun har en bred erfaring som både skuespiller, instruktør og ikke mindst indlæser og speaker –  og har siden endt udd anne lse på Odense Teaters elevskole i 1974 arbejdet på størstedelen af de danske teatre.

Judith Rothenborg fortætter her om klovnens væsen i kunstens verden:

?For mig er klovnen et poetisk og tragikomisk væsen, hvis særlige evne er at kunne ramme hjertet på en nonverbal måde? siger skuespilleren Judith Rothenberg, der mødte klovnen på et kursus i Frankrig for små tredive år siden og ikke siden har kunne ryste den fascinerende figur af sig. Og klovnen er en overlever som kendes helt tilbage fra Farao Dakar-Assis i 2500 f .kr og i middelalderen tog skikkelse af kongelige hofnarre, før figuren kom til teatret i den italienske Comedia dell arte hvor både Halekin og Pjerrot har sin oprindelse.

Men en klovn er ikke bare en klovn, hvilket de mange afskygninger af typer bære vidne om. Der er den nydelige ?Hvide klovn? med musikalske evner og pæne klæder, ?August klovnen? med rød næse, store sko, farverigt tøj,  store naivitet og fysiske styrke da han blev opfundet af akrobaten Tom Belling i 1800 tallet, mens Chaplin blev inspireret af ?Karakterklovnen? med dens enfoldige væsen, slidte klæder og lille overskæg. Og Judith har da også sin favorit: ?Jeg er ikke til lagkageklovne med røde næser og munde, men til de poetiske figurer hvis poesi og humor forenes i et hele. Vi er selv hvide klovne i forestillingen som handler om to figurer en digter har smidt ud. Nede fra hans papirkurv rumsterer vi så rundt og prøver at få tingene til at fungerer ? og det er jo ikke altid lige let ? men det handler om at være kasseret og så klare det alligevel – sige ja eller nej til livet og hvilke konsekvenser de enkelte valg får?.

Tid: 8.11.2005 kl. 19.30
Sted: Teaterhøjskolen Rødkilde

« Se hele kalenderen