Teaterhøjskolen Rødkilde

Filmmanden Ulrik Breuning

Åben højskoleaften

Vi har altid fortalt historier, og vi har elsket at høre dem. Omkring lejrbålets ild, i bondegårdens køkken, foran radioen i stuen. Vi elsker også at læse historier, og i dag ser vi med fryd og gru masser af historier på hjemmebiografens skærm eller på det store lærred i den rigtige biograf. Vi bliver stærkere af gode historier, vi forstår verden og vores liv gennem historier. Vores liv er en historie, og vi fortæller historier til hinanden om små og store ting i hverdagen. Historiefortælling er en kommunikation i hverdagen, en hverdagskunst og undertiden den største kunst i verden.

Filmkunsten referer til litteraturen, dramaet, maleriet og musikken, men har alligevel sin helt egen fortælleform med eget regelsæt, værktøj og dramaturgi. Men håndelag alene gør det ikke. Hvad gør en film stor og en filmfortælling velfungerende?

Forfatter og filmkonsulent Ulrich Breuning vil med hjælp af citater fra filmhistoriens små og store værker og personlige yndlingsfilm guide igennem filmens verden og fortælle om sine mange møder med filmkunsten. Han har været godt omkring i det danske filmmiljø som filmkonsulent, biografdirektør, filmcensor, producer, dramaturg og manuskriptforfatter, og han har i skrift og tale slået mangen et slag for vigtigheden af gode filmfortællinger. Hans hidtil sidste udgivelser er en indgående analyse af Nils Malmros film At kende sandheden samt Magasinet, der handler om litteratur, malerkunst, musik og film i perioden 1900-1920. Ulrich Breuning underviser nu på Den Danske Filmskole i filmhistorie.

Tid: 10.10.2006 kl. 19.00
Sted: Teaterhøjskolen Rødkilde
Billetter: Gratis

« Se hele kalenderen