Teaterhøjskolen Rødkilde

Den Store Houdini

Udbryderkongen, magikeren og varietéartisten Harry Houdini dør, 52 år gammel, den 31. oktober 1926. Han drukner under udførelse af et af sine numre iført lænker og spændetrøje, nedsunket i vand med sammenbundne ben og med hovedet først.

I ?Den Store Houdini? lader Giacomo Ravicchio to fantastiske kunstarter smelte sammen og skaber en forestilling, der på én gang er teater og ægte tryllekunst med spektakulær magi på scenegulvet!

Forestillingens magiske og visuelt overraskende ramme er ?Den Store Houdini? og hans flugtnumre. Samtidig fortælles historien om en helt almindelig lille kontorist, der henslæber et ualmindeligt kedeligt liv på et ligeså ualmindeligt kedeligt kontor. I et næsten kafkask univers drømmer kontoristen sig væk fra det liv og det fængsel, han selv har skabt. Han drømmer om at bryde ud, at slippe væk fra det han i virkeligheden er, at være den store Houdini.

Houdini ?genoplives? og det moderne og neutrale kontormiljø transformeres i takt med historien og udførelsen af de klassiske Houdini-numre. Undervejs fremkaldes også personer fra Harry Houdinis liv. Der er moderen, som han forgudede og hvis død knuste ham. Der er konen, som lod sig henvise til 2. pladsen som veninde, elskerinde og kollega. Og der er faderen, den jødiske indvandrer fra Østeuropa. En baggrund Houdini fornægtede livet igennem. Til slut forvandler kontoristens new-age akvarium sig til ?Den kinesiske Pagode?, hvor Houdini endte sine dage.

Kontoristen taler og taler om sine urealiserede drømme og illusioner. Han håber en dag at kunne bryde de lænker, der binder ham til livets banaliteter og trivielle trummerum. Imens han på kontorgulvets scene udfører alle mesterens mesterlige illusioner, må han indse, at det netop er de fængsler, man selv skaber, der er de allersværeste at flygte fra.

Amatørtryllekunstnerens passion for Houdinis sælsomme kunst og magi får ham til slut til at gå for langt. Måske dør han som Houdini. Måske lykkes det ham at gøre mesterens sidste nummer færdigt. Måske besinder han sig, inden han begiver sig helt ud på overdrevet og den totale sammensmeltning med Houdini og hans fantastiske og tragiske historie.

Giacomo Ravicchio har i næsten alle sine tidligere forestillinger benyttet sig af teknikker fra det sorte teater og fra tryllekunsten og dens optiske bedrag og har hermed skabt sin velkendte visuelle magi på scenen. Han har altid elsket at lege med teatermediet og at vække en overraskelse og næsten barnlig forundring hos sit publikum. Hans kærlighed til teatret har da også altid været fulgt af en lige så stor fascination for tryllekunsten og dens illusionsmageri.

Forfatter, instruktør og scenograf: Giacomo Ravicchio

Komponist: Jérôme Baur

Dramaturg: Bent Holm

Tid: 1.2.2005 kl. 19.30
Sted: Mønshallen

Teaterforeningen

« Se hele kalenderen