Teaterhøjskolen Rødkilde

Vi tager til Vordingborg Teater og ser “Dansk” – En pæredansk integrationskomedie.

EN NY BEGYNDELSE I DANMARK

Familien, vennerne, ingeniørjobbet og den nyistandsatte lejlighed i Damaskus. Alt var væk. I dag har han fået et nyt hjem. Flygtningecentret er skiftet ud med en fin midlertidig lejlighed i indre by. Der er cykler overalt, luften er frisk, og Danmark dufter af en ny og god begyndelse. Liza mødte han i opgangen. Hun brokkede sig over at han brugte hendes Wi-Fi, men der var ­noget i hendes øjne, han ikke kunne glemme. Nu er de kærester, og Hassan er endda inviteret til middag hos hendes forældre.

DANSK er en kærlighedshistorie og noget så atypisk som en integrationskomedie uden frelste moraler og ­indvandrere, der taler “perker-dansk”. I Danmark er han ikke født, men der vil Hassan så gerne have hjemme. Men hvornår er man dansk, og hvad er danskhed egentlig? Gemmer den sig i humoren, i hyggen eller i hjertet…og hvad er bagsiden af integrationsmedaljen?

TALER VI SAMME SPROG?

DANSK er en ung syrers kamp for et nyt liv og en ­rejse ind i dansk kultur på godt og ondt. Det er en flygtninge­fortælling om kærlighed, om en invasiv pileurt på Amager Fælled, om fordomme og janteloven og en småtosset kæreste med pæredanske forældre, der har svært ved at forklare, hvornår man er DANSK. Den danske mentalitet er som en stor mørk skov, men hvis bare Hassan lærer DANSK, skal han nok finde en vej. For Hassan tror på, at fællesskabet opstår i sproget. Præcis som når danskere siger: “taler vi samme sprog?”

Varighed 90 min.

MEDVIRKENDE ALVIN OLID BURSØE, ANNA NØHR TOLSTRUP, RIE NØRGAARD OG MADS NØRBY
TEKST ALEKSA OKANOVIC
INSTRUKTION MORTEN LUNDGAARD
SCENOGRAFI STINE MARTINSEN

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

http://teaterforeningen.dk/dansk/

« Se hele kalenderen