Teaterhøjskolen Rødkilde

Danseforestillingen Rhapsody

Dansk Danseteater

Rhapsody – Dansk Danseteaters turneforestilling i sæsonen 2011/2012 – er skabt af to af landets mest prisbelønnede og kritiker roste moderne koreografer. Tim Rushton – kompagniets kunstneriske leder og 4 dobbelte Reumertvinder – og Kim Brandstrup den dobbelte Laurence Olivier vinder.

Tim Rushton og Kim Brandstrup koreograferer hver sit værk til denne helaftensforestilling, hvor Dansk Danseteaters internationale dansere skaber et bevægende billede af hverdagens ensomhed, drømme og længsler.

En rapsodi er et stykke musik, der består af flere forskellige musikstykker, som tilsammen skaber et frit flydende, ofte kontrastrigt forløb. Og den definition lever Rhapsody op til – musikalsk såvel som dansemæssigt.

Kim Brandstrup, brobygger mellem det klassiske og moderne, leger med trinene. De søde toner fra barokkens verden lægger det sofistikerede gulv til trinene. Kims stil er udfordrende og teknisk svær, og værket er en smuk musikalsk og kropslig oplevelse. Umiddelbart sødmefyldt barok, men med underliggende farlige toner.

I Tim Rushtons værk er dramaer og konflikter umiddelbare og sødmen underliggende. Til John Adams musik oplever vi et stærkt fysisk univers med ekvilibristisk dans. Danserne bliver en del af den klassiske rytme og nærmest en del af orkesterets samspil.

Samlet beskriver de to værker i Rhapsody vores stræben efter perfektion. Vi vil være velfungerende, respekterede, vellidte og attråværdige, smukke og aktive mennesker med succes på alle fronter, men under perfektionens maske lever vores følelser og længsler deres eget, skjulte liv. Hvad er det for kræfter? Og hvorfor skjuler vi dem så godt?

Danseforestillingen Rhapsody beskriver lidenskabens pris. Fælles for de to koreografier er også brugen af musikken som kilde i værket – en frit flydende og kontrastrig rapsodi over dét at være menneske.

Tid: 7.3.2012 kl. 19.30
Sted: Vordingborg Teater

« Se hele kalenderen