08.11.18: Vi tager til Vordingborgteater og ser ”Grounded” med Teater Svalegangen

Om forestillingen
Hun har været i direkte kamp mod “Saddams skodhær”. Nu fører hun krig fra en skrivebordsstol.

”Astronauter har evigheden, men jeg har fandeme det blå – jeg ER det blå.” – Sådan siger kvinden i flyverdragten selvsikkert. Hun er F16-pilot, en jæger. Det blå er hendes domæne, her råder friheden til at bestemme over liv og død.

Men efter en uventet graviditet er det et andet job, hun vender tilbage til. Himlen er væk. Krig er blevet skifteholds-arbejde i en klimakontrolleret trailer, hvorfra hun fjernstyrer ubemandede droner. Nu skal hun lære hver dag at ryste de lemlæstede kroppe ud af tankerne, inden hun kører hjem til familien. Men kan man overhovedet det?

Teatret Svalegangen har lavet den første danske udgave af det moderne, fjernstyrede krigsdrama Grounded, efter at stykket siden 2012 har gået sin sejrsgang over det meste af verden.

I Kristian Erhardsens oversættelse træffer den prisvindende dramatiker George Brants højspændte monolog om muligt endnu mere præcist i sin fortælling om en kvindelig jagersoldats indre kamp med en krig, hun ikke længere kan holde på afstand.

Fra Teater Svalegangen
Medvirkende: Kaja Kamuk
Tekst: George Brant
Instruktør: Lars Junggreen
Scenografi: Aleksandra Lewon
Scenografisk idé: Lars Junggreen
Oversættelse: Kristian Erhardsen
Varighed: 100 min.